ABERDEEN (aftenbladet.no): Viking møter i kveld Aberdeen på Pittodrie stadion i den skotske kystbyen. Dette er en kamp i forbindelse med oljemessen i Aberdeen, Offshore Europe, og tradisjonen ble startet i fjor da Aberdeen gjestet Viking stadion – og vant 2-0. Da var det ONS i Stavanger som var anledningen.

Begge lag stiller ganske reservepreget, på grunn av landskampaktivitet denne uka, og Viking måtte innkalle klubbløse Ragnvald Soma for å få nok spillere i troppen. Han starter faktisk som defensiv midtbanespiller, sammen med André Danielsen, mens Eirik Schulze er midtstopper!

Viking starter slik (4-2-3-1): Arild Østbø – Håkon Skogseid, Eirik Schulze, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen – Andre Danielsen, Ragnvald Soma – Jon Dadi Bødvardsson, Vidar Nisja, Trond Olsen – Benjamin Sulimani.

Aberdeen ligger per dato midt på tabellen i Skottland – men kan se tilbake på en stor triumf, seieren i Europacupen for cupvinnere i 1982-83-sesongen. Da var det legendariske Alex Ferguson som var manager for klubben, mens Jim Leighton som senere gikk til Manchester United, var lagets keeper. Ferguson førte også Aberdeen til seriemesterskap i Skottland i 1984-85. Etter det har ikke klubben vunnet serien. Da har storhetene Rangers og Celtic regjert.

Det er ventet et sted mellom 5000 og 8000 tilskuere til kampen, som spilles i praktfullt sommervær. Og grasmatta på Pittodrie er i fantastisk forfatning, i motsetning til lappeteppet på Viking stadion

  • Kampen starter 20.00.