Arsenal hadde sjanse på sjanse, men David De Gea sto som en levende vegg.

Manchester United på sin side utnyttet sjansene bedre. Et selvmål og en kontringsscoring fra Wayne Rooney holdt til tre poeng i London, selv om Olivier Giroud sørget for spenning med sin 1-2-redusering på overtid.

Seieren var Uniteds første på fremmed gress i årets Premier League-sesong. United er på 4. plass, hele 13 poeng bak serieleder Chelsea. Arsenal er nummer åtte.

– Vi var heldige i perioder, men vår keeper var fantastisk. Vi følte de var sårbare da vi kontret og vi straffet dem med to fine mål, i tråd med kampplanen vår. Dette vil gi oss mye tro og selvtillit. Dette kom beleilig. Vi har fått en vanskelig start (på sesongen), men vi håper å få til en lang rekke med gode resultater, sier Rooney.

– En fantastisk seier i en perfekt periode. Vi har mange skader, men likevel vinner vi en vanskelig bortekamp. Arsenal er et godt, angripende lag. Jeg lo sist denne gangen, men det ville vært en helt annen kamp om de hadde scoret på en av sine fire eller fem sjanser før pause, sier United-manager Louis van Gaal.

Syltynt forsvar

Et hardt skaderammet Manchester United stilte med urutinerte Paddy McNair og Tyler Blackett i forsvar. På papiret var United bunnsolide offensivt, men syltynne bakover.

Det store spørsmålet var om Danny Welbeck skulle score mot gamleklubben. Han var frempå for Arsenal etter fem minutter, men United fikk avverget.

United virket usikre og vaklevorne, og Arsenal presset på. Etter 14 minutter kom Jack Wilshere helt alene med keeper, men David de Gea var reddende engel for gjestene. United-keeperen var på alerten igjen da Alex Oxlade-Chamberlain kom igjennom etter 22 minutter.

Arsenal malte på uten å score. United kom på en sjelden visitt etter 35 minutter da Angel Di Marias skudd endte like på utsiden av stolpen. Minutter senere viste Di Maria igjen klasse da han spilte til Wayne Rooney, men skuddet ble blokkert.

Dermed sto det 0-0 etter en førsteomgang der Arsenal dominerte stort fra start, men der United kom tilbake og kunne ha tatt en ufortjent ledelse.

Selvmål og kontring

2. omgang var så vidt kommet i gang da Welbeck kom alene med De Gea fra skrått hold, men igjen viste United-keeperen klasse.

Så fulgte noen elendige minutter for Arsenal. Først måtte Wilshere ut med skade. Og etter 55 minutter tok United ledelsen etter selvmål av Kieran Gibbs.

Situasjonen oppsto da Ashley Young la inn fra venstre. Gibbs kolliderte med sin egen keeper Wojciech Szczesny, før Antonio Valencias skudd gikk i mål via en liggende Gibbs.

I tillegg til baklengsmål ble keeperen skadet i situasjonen, og dermed måtte Arsenal sette inn Emiliano Martinez mellom stengene.

Hjemmelaget presset på for utlikning, men i stedet kontret United inn 2-0 fem minutter før slutt. Wayne Rooney var iskald alene med keeper etter at United kom to mot en. Di Maria hadde målgivende.

Wenger: — Enveiskjøring

På grunn av Arsenal-skadene ble det lagt til hele åtte minutter. Di Maria selv kom alene med keeper på overtid, men maktet ikke å score.

Det gjorde Arsenal-innbytter Olivier Giroud etter 95 minutter, men United holdt ut og vant 2-1. – Det var enveiskjøring, men vi tapte kampen. Vi kan bare ta det som en mann. Jeg vet vi vil få kritikk etter dette, men en må ha respekt for energien vi la ned, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.

– Vi hadde de største sjansene og burde avsluttet bedre. På 0-1 burde vi vært litt mer forsiktige for å unngå enda et baklengsmål. Det var god tid igjen til å komme tilbake, sier Wenger.