INTERVJU: Nicki Bille Nielsen ble intervjuet i forbindelse med kampen. Foto: MARIANN DYBDAHL

ROSENBOG-LØRENSKOG 1-4

TRONDHEIM (adressa.no): Torsdag kveld så han hjemmelaget åpne årets sesong i Leangen med 1-4-tap for Lørenskog.

RBK-profilen var spesielt invitert til hjemmepremieren av hockeyklubbens markedssjef Per Jørgensen, som elsker litt annerledes typer.

Han er likevel ikke spesielt imponert over Billes pistoltatovering og har uttalt til Adresseavisen at han ikke skjønner at dansken trekker så mange damer til Rosenborgs kamper på Lerkendal, muligens noe spøkefullt.

Les også:

Bryr seg ikke om diskusjonen

Bille takket uansett for invitasjonen og så ut til å trives i Lengen ishall, tross hjemmetap.

— Jeg liker intensiteten og stemningen. Det er en liten hall, så det blir bra trøkk her, sier han.

Kampen er den første dansken ser i levende live, men han har fullt med litt på tv og vet at Danmark har flere spillere i NHL.

Han mener det er håpløst å diskutere hvem som er tøffest av fotball- og ishockeyspillere.

— Det finnes flere hundre tusen fotballspillere i verden og det er mange forskjellige typer. Du har Vinnie Jones, Roy Keane og Nicki Bille, og så har du helt andre typer i den andre enden av skalaen, sier han.

Inspirert av Bille

Det er akkurat sånne typer Per Jørgensen liker. I forkant av Rosenborg hockeys hjemmepremiere, har tre av lagets spillere posert i avisen i bar overkropp for å trekke folk til ishallen.

— Byens spillere har vært for anonyme, nå vil vi vise dem mer frem. Det er viktig å dyrke profiler for skape litt stemning, sier Jørgensen.

Han sier at stuntet med de halvnakne spillerne er inspirert av typer som nettopp Nicki Bille Nielsen.

— Jeg elsker utøvere som tør å være seg selv. Det var tøft da han rev av seg spillerskjorta i frustrasjon og viste frem tatoveringene, sier han.

Revansjelystne før fredag

Jørgensen er fornøyd med grepene han har tatt i Leangen ishall, med blant annet nye kiosker og ny speaker i Kim Rud Petersen.

Det blir mer.

— Etter hvert skal vi klistre opp bildene av spillerne i stort format bak tribunen. Publikum må få vite hvem som er nede på isen, sier han.

For Nicki Bille Nielsen venter ny hjemmekamp mot Haugesund fredag. Den på bortebane endte med tap for RBK. Laget tapte også forrige helg mot Tromsø.

— Det er en gjeng svært revansjelystne spillere som møter Haugesund i morra, sier han, men tror ikke det er så mye konkret å lære av byens nye hockeyprofiler.