MOLDE — MJØNDALEN 3-1

Molde tok i mot et Mjøndalen i poengnød til dyst på Aker Stadion søndag ettermiddag. Selv om MFK stanget mot en vegg i første omgang, løsnet det til slutt. Hjemmelaget vant fortjent 3-1, og etter kampen var trener Erling Moe fornøyd med å få med seg tre poeng.

FORNØYD: Moldes trener Erling Moe i kampen mellom Molde og Mjøndalen på Aker Stadion. Etzaz Hussain til venstre. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

— Selv om vi styrte kampen fra start til slutt, kan man aldri forvente å vinne i Tippeligaen. Vi får med oss tre gode poeng i dag. Mjøndalen kommer hit i poengnød, og gjør da sitt ytterste for å mure igjen. Kampplanen deres gjør at det blir vanskelig for oss, spesielt i første omgang. Vi har mye ball og lar de løpe i mellom, og da trenger man gjerne en omgang på å mørne dem. Jeg er sikker på at vi hadde over 70% ballbesittelse i kampen, sett under ett. Utover i andre omgang ser vi tegne til at de begynner å bli slitne, da åpner rommene seg, og da kommer også målene. Vi viser i dag at vi er et klart bedre lag enn Mjøndalen, selv om vi stanget litt i første omgang, sier moldetreneren.

Videre sier han at han ikke er overrasket over måten Mjøndalen går ut på, og at kampbildet ble som forventet.

— Vi visste hva vi kunne forvente av Mjøndalen, og kampbildet ble som forventet. Mjøndalen lå dypt i banen, og ville satse på overganger, som forventet. Vi hadde god balanse i laget, vi sto bra etter, og vant de fleste andreballer. Jeg synes også at vi totalt sett gir lite bort ballen i løpet av disse 90 minuttene. Spiller vi som i dag, blir det vanskelig for lagene som kommer hit å få med seg noe, konkluderer han med.

Allerede førstkommende torsdag møter laget hans Celtic i Europa League. Mange ville trodd at Moe og resten av trener-teamet hadde den kampen i bakhodet i dagens laguttak, men den gang ei.

— Nei, vi har ikke det. I dag fokuserte vi kun på Mjøndalen. Det at vi hviler noen spillere i dag, går på helt andre type ting. Vi har en bred og fin stall her i Molde, og dessuten ønsker vi alltid å stille med friske bein. I går spilte Molde 2 en avgjørende kamp, og vi valgte å bruke flere etablerte a-lagspillere i den kampen. Dette fordi vi gjerne vil holde andre laget vårt i 2. divisjon. Vi har også hatt flere spillere som har vært involvert på diverse landslag, så der har du grunnen. Sånn ville det vært, uavhengig av om vi hadde Europa League kamp på torsdag, forklarer Moe.