Vålerenga forsterker laget med 20 år gamle Markus Søberg.

Den raske vingen signerer etter det Aftenposten kjenner til kontrakten med Vålerenga søndag. I første omgang skal det være snakk om en kontrakt ut sesongen, selv om VIF ønsker seg Oslo-gutten også neste sesong.

Fulgt med ham en stund

Den tidligere MS-spilleren er Vålerenga-keeper Steffen Søbergs lillebror, og VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen sier klubben har fått hjelp av storebror.

— Vi har hatt Markus på blokka en stund og fulgt med på utviklingen hans der borte. Steffen har holdt oss oppdatert. Så da han bestemte seg for å dra hjem, var det veldig interessant for oss å få ham hit, sier Shampo til Aftenposten søndag.

Motstanderen reagerer: Vålerenga-spiller risikerer straff etter hets.

NHL-draftet av Shampos gamle klubb

Markus Søberg spiller med såkalt høyrefatning, og kommer fra spill i OHL-klubben (Ontario Hockey League, den kanadiske juniorligaen, red.anm.) Windsor Spitfires.

I 2013 ble han draftet av NHL-klubben Columbus Blue Jackets, i den 6. runden, slom 165. mann. Han fikk én treningskamp for VIF-trener Shampo og Ole-Kristian Tollefsens gamle klubb. Men gjennom NHL-nåløyet kom han aldri – denne gangen.

Søberg har spilt juniorhockey for barndomsklubben MS, Modo og Frölunda i Sverige, før han reiste til Canada. Nå blir det etter alt å dømme seniorhockey i Norge.

— Dette er et stort talent, en spiller med masse fart, bra ferdigheter og som jobber hardt. Den farten han har er moderne i dagens hockey, i tillegg til at han har fått en del erfaring fra sine år «der borte». Han har ikke spilt seniorhockey, så det blir fra for ham å komme hjem og fortsette sin utvikling. Det er også viktig med tanke på trivsel, sier Espen Knutsen.

- Hever laget

— Han har spilt en hockey som er tøff, det har han lært mye av. Men jeg mener også at man kan lære mye av å være i Norge lenger og utvikle seg her hjemme, så hva som er best, å reise ut tidlig eller være her hjemme og spille i Get-ligaen, vet jeg ikke, sier Shampo.

Han er klar på at Søberg vil heve VIF som har fått orden på sakene etter en tung start på sesongen.

— Det tror jeg han absolutt gjør.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport her nå. Hvor dristige svev, kombinert-krise, fotball og Arne Scheie er tema: