Få oversikt:

MAKEDONIA — NORGE 31 - 31:

KRAKOW (adressa.no): Den avgjørelsen fra de rumenske dommerne var den norske backen uenig i.

— Jeg sier det ikke er brøyt. Det er jeg 99,99 prosent sikker på, uten at jeg har sett situasjonen på nytt, sier O'Sullivan.

Han mener den makedonske forsvarsspilleren hoppet inn i situasjonen.

— Og skal det være brøyt i håndball må du stå stille plassert foran. Jeg synes vi skal få frikast eller straffe, men jeg skal se det igjen på video. Da får vi et bedre bilde av det. Selv føler jeg vi burde fått mer, det burde ikke blitt Makedonias ball, sier 24-åringen.

Det er tidligere landslagsspiller og NRKs EM-ekspert, Håvard Tvedten, uenig med O’Sullivan i.

— Den siste brøyten er etter min mening helt korrekt blåst av dommeren. Spilleren står tilnærmet i ro, og når linjen har vært som den har vært gjennom kampen var det en helt riktig avgjørelse etter min mening, sier Tvedten.

Makedonerne fikk overta ballen, men heller ikke de klarte å score i sitt siste angrep, og dermed endte det uavgjort i Krakow.

Kommenterer ikke dommerne

Etter en kamp der de norske spillerne tidvis var meget frustrert over både makedonerne og det rumenske dommerparet.

— Synes du det var likhet for loven utpå der?

— Jeg vil ikke kommentere det, egentlig. Men det er vanskelig, sier O’Sullivan.

Landslagssjef Christian Berge legger ikke skjul på at han er imponert over at det norske laget kom inn igjen i kampen etter å ha ligget under 27-22 med under kvarteret igjen å spille.

— Guttene viser en fantastisk moral. Det er motbakke i dag, altså. Det er motvind utpå der. Men de står sammen og kjemper på. Det er veldig bra, synes jeg.

Han må ta en kort pause når han får spørsmål om hva han synes om dømmingen.

— Jeg står ikke og uttaler meg om dommerne, det gjør jeg ikke. Det var en tøff, tøff kamp, sier han.

- Kan ikke føle seg snytt

Håvard Tvedten mener imidlertid at det norske laget ikke kan legge skylden på dommerparet for at det ikke ble mer enn ett poeng mandag kveld.

— Det er mange tvilsomme hendelser, og i en sånn kamp som dette, når det er så mye følelser og ting på spill, vil det alltid være kontroversielle avgjørelser, sier han, og legger til at han synes tvilstilfellene i noe større grad gikk ut over Norge enn Makedonia.

— Men det er på ingen måte dommernes skyld at det ikke blir seier.

- De norske spillerne har ingen grunn til å føle seg snytt?

— Nei, det synes jeg ikke.