HAMAR (HA): Mads Hansen var ikke klar over at statistikken hans var så bra mot kvartfinalemotstander Sparta. Han står med to scoringer og fem målgivende pasninger.

Lagene har møttes fem ganger denne sesongen.

— Det er nok litt tilfeldig. Jeg husker at den ene scoringen gikk via buksa mi og i mål.

Børs-topp mot Sparta

Helt tilfeldig er ikke Hansens positive tall mot Sparta. Kapteinen har nemlig sanket sju stjerner på HA-børsen på disse fem innbyrdes møtene.

— Det har vært veldig jevne kamper mot Sparta denne sesongen. Vi var gode mot dem i serieåpningen og i kampen før jul, sier Mads Hansen, og fortsetter:

— Sparta har et bra lag, et sluttspillag. De har to kreative rekker og to litt tyngre.

Sluttspillbobla

35-åringen er helt klar på at det mentale blir viktig den nærmeste tida.

— Vi møtes annenhver dag. Det er spesielt. Det mentale er viktige, det å balansere riktig. Det er vanskelig å ikke havne i den berømte sluttspillbobla. Det gjelder også meg, selv om jeg har familie med tre unger. Men de stiller opp, og jeg er veldig takknemlig for det, sier kapteinen, som håper Dragons-gutta slipper seg løs.

Mer spillende lag

— Vi er et mer spillende lag enn Sparta. Jeg håper vi kan få til spillet med puck, få det til å flyte. Vi har gode offensive spillere, og det handler om at alle slipper seg løs, og spiller offensiv hockey.

Han kaller sluttspillet for høytida i hockey.

— Det er nå det starter. Det er nå det veier tyngst. Nå skal vi opp til bevis på nytt.

Han har gått hele vegen med Brynäs i Sverige.

— Det hadde vært moro hvis Hamar by kom i skikkelig sluttspillmodus. Da jeg vant med Brynäs bygde det seg opp fra første kvartfinalekamp. Det er moro hvis byen blir med på hele reisen, sier Storhamar-kapteinen.

Martin Blakseth Huse testet seg på treninga i går, men blir ikke klar til kveldens kamp.

Joakim Jensen sto over gårsdagens trening, men det er ingen fare med poengkongen. Han spiller i Sparta Amfi i kveld.

FØLG KAMPEN HER