MASPALOMAS (adressa.no): — Altså. Klart vi helst skulle ha beholdt Ole i Rosenborg. Det vil jo alle. Offensivt er han en drivende god spiller. Men ingen er uerstattelige, og det er jo litt sånn at situasjonen rundt han nå er avklart. Det er ikke optimalt for en trener å skulle «restaurere» et lag når man ikke vet om han har en spiller den neste uka eller det neste året, sier Nils Arne Eggen til adressa.no

Tilbake i brukbart slag etter en tur på sykehuset med en infeksjon følger Eggen Rosenborg så tett han klarer. Det var gode samtaler mellom ham og Kåre Ingebrigtsen i desember; Trenerteamet var for eksempel samlet en kveld hjemme hos Eggen på Fannrem for å diskutere 2016. ## - Dyktighet på treningsfeltet

Nå tror 74-åringen at Rosenborg vil klare seg fint uten Ole Selnæs, som fredag morgen satte seg på flyet til Frankrike.

— Det kommer en ny spiller inn i rollen, med andre ferdigheter. Så handler det om hvordan man bruker tida på treningsfeltet, om man er dyktig nok der. Det har hele tiden forsvunnet spillere fra Rosenborg, som er blitt erstattet av andre. Fotball handler om laget, og jeg har full tiltro til at trenerteamet klare å utvikle dette laget videre, forteller Eggen.

Nettopp sett St. Etienne

Da adressa.no snakket med ham fredag, hadde han tidligere i uka sett nettopp St. Etienne i aksjon, i opptak fra forrige serierunde.

RBK-legenden mener det han så der gjør ham usikker på om klubben er noe rent sportslig løft for Selnæs.

— Det har jeg egentlig ikke noe tru på. Men så har jeg et litt generelt inntrykk av at mange lag i Europa er blitt veldig redde for å tape kamper, som går ut over angrepsspillet. Det blir få sjanser av det, og det synes jeg er kjedelig. Men når det er sagt, synes jeg Søderlund klarte seg fint i kampen jeg så, mener han.

Nedsatt immunforsvar

Eggen vil ikke uttale seg for mye om hva RBK bør gjøre nå i jakten på ny midtbanespiller. Men håper klubben får inn en «boks- til-boks»- spiller.

— Ole var en «gjennomspiller». Jeg har veldig trua på å få inne en som «dekker hele aksen». Det er bare februar, så sånn sett er det godt å ha dette avklart allerede nå, når Oles RBK-framtid uansett var usikker. I høst skal vi i Mesterligaen, og da er det godt ikke å ha spørsmål hengende over seg rundt hvem av spillerne som er tilgjengelig. Dette kommer til å gå bra, sier han – som selv vil være tilbake for fullt i trenergjerningen i Orkla i løpet av februar.

— Nyrene fungerer utmerket, men jeg må ta anti-immunmedisin for at nyrene skal føle seg trygge. Da er jeg letter mottakelig for infeksjoner og virus. Men jeg er i bedre slag igjen nå, sier Eggen.