Alle deltakernasjonene har nå spilt to kamper i EM, og det er klart for lagenessiste kamp i gruppespillet. Det betyr også aller siste dyst i EM for de åtte lagene som må reise hjem når 24 lag skal bli til 16 foran åttedelsfinalene som starter neste helg.

Ukraina er det eneste laget som er definitivt ute så langt. I kveld får de selskap av minst ett land til.

Avgjørelse i gruppe A

I kveld er det gruppe A som skal avgjøres. Frankrike er allerede klare for åttedelsfinale etter seire mot både Romania og Albania, og sikrer gruppeseieren med minst uavgjort i kveld. Motstander Sveits ligger godt an til å slå følge med vertsnasjonen videre i mesterskapet.

Sveits kan uansett ikke bli dårligere enn nummer tre i gruppa, og med fire poeng i sekken allerede skal det godt gjøres dersom ikke alpenasjonen spiller åttedelsfinale til helgen.

Romania eller Albania må reise hjem

Balkan-nasjonene Romania og Albania møtes i den andre kampen til et skjebnesvangert oppgjør for begge land.

Albania står med null poeng etter to kamper, og må vinne for å ta tredjeplassen i gruppa. Da vil i så fall den stolte nasjonen stå med tre poeng, og må vente på at de andre gruppene skal spilles ferdig for å finne ut om man blir én av de fire beste treerne som går videre.

Romania vil etter alt å dømme få en plass i åttedelsfinaleene med seier. Da vil de helgule stå med fire poeng på sine tre kamper. Romania kan også med seier passere Sveits og ende som nummer to i gruppa — dersom Sveits taper mot Frankrike.

Her er fakta og Lars Tjærnås' eksperttips på de to kampene som spilles i kveld:

TIPPER EM: Vår fotballekspert Lars Tjærnås.

Sveits — Frankrike, 21.00: Hvor : Stade Pierre-Mauroy, Villeneuve-d'Ascq/Lille

Dommer : Damir Skomina, Slovenia

Antatt lagoppstilling Sveits : Sommer - Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez - Behrami, Džemaili, Xhaka - Shaqiri, Seferović, Mehmedi.

Antatt lagoppstilling Frankrike : Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra/Digne - Pogba, Cabaye, Matuidi/Sissoko - Griezmann, Gignac, Payet.

TV-kanal : TV 2

Ekspertens tips (Lars Tjærnås): Frankrike er videre, Sveits nesten garantert det samme. Spørsmålet er hvor mye Frankrike spesielt er villige til å ofre. Jeg tror likevel at de nye som får sjansen vil vise seg fram.

Resultat-tips: 2-1 til Frankrike

Romania - Albania, 21.00:

Hvor : Parc Olympique Lyonnais, Lyon

Dommer : Pavel Královec, Tsjekkia

Antatt lagoppstilling Romania : Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț - Prepeliță, Hoban - Torje, Stanciu, Stancu - Alibec.

Antatt lagoppstilling Albania : Berisha - Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli - Lila, Xhaka, Kaçe, Abrashi, Lenjani - Sadiku.

TV-kanal : TV 2 Zebra

Ekspertens tips (Lars Tjærnås): Albania har fått dårlig betalt for to gode prestasjoner. Romania er defensivt solide, men har slitt med å skape mange - og store - sjanser. Tror Albania endelig får med seg ett poeng, og at begge dermed ryker ut.

Resultat-tips: 1-1