Bernier — omtalt av mange som årets kjøp i 2004 – spilte seg til gullkalv-status på kun et knippe TIL-kamper etter overgangen i fjor sommer.

Da - som så mange ganger før - våknet norsk fotballs mest dominerende agent, Rune Hauge.

Sammen med blant andre Torgeir Knutsen har han bygd sitt eget imperium av norske fotballspillere.

— De ringte meg etter Brøndby-kampen i fjor og ville ha meg med i stallen sin. Vi møttes og jeg fikk se en liste over spillere som allerede var med. Det føltes ganske smigrende å få være med i et slikt selskap, forteller Patrice Bernier.

Hauge og Knutsen var i Tromsø for å prate med flere av sine andre spillere, og arrangerte et møte med 25-åringen i samme slengen.

Muntlig enige

Samarbeidet er ikke skriftlig formalisert ennå. Men Bernier er muntlig enig med agentselskapet, og venter på å skrive under avtalen.

— Muntlig er vi enige. Vi pleier å ringes ofte, og jeg tipper det er fordi de vil være sikre på at interessen fortsatt er der, funderer TILs midtbanekomet.

— Så snart skal vi vel ha et nytt møte for å signere, tipper han.

TIL-gutt nr. 3

Hauge og Knutsen var dem som sto bak overgangen til Morten Gamst Pedersen. I tillegg har de to taktisk sikret seg TILs antatt heteste salgsobjekter Lars Iver Strand og Karim Essediri.

Mange vil mene Bernier følger på som tredjemann på den lista.

Sportslig administrativ leder, Tore Rismo, har ingen sterke meninger rundt at Hauge kaprer de hotteste TIL-spillerne.

— Det er naturlig at slike spillere har en agent. Vi har et godt samarbeid med Rune Hauge.

Kometkarriere

Fra å være en relativt ukjent spiller i Moss, opplevde Bernier å bli en av landets bedre midtbanespillere på noen måneder sist høst.

Selv takler canadieren den store oppturen med en avslappet holdning.

— Å bli kalt det beste kjøpet var selvfølgelig smigrende. Men jeg er ikke personen som går ut og sier at jeg skal bli best i verden, sier han alvorlig.

Fremtidsplanene har ikke den trivelige canadiske landslagsspilleren lagt. Han er bundet til klubben ut 2007. — Man kan ikke si at en spiller kan planlegge karrieren sin. Dette er en arbeidets verden. For ett år siden kunne jeg ikke si at jeg skulle spille i Tromsø nå, konkluderer Bernier.