I 2004 involverte dansken foreldrene i sitt dopingmisbruk da han ba faren om å donere blod til bruk i bloddoping. Det forteller Michael Rasmussen i et intervju med Danmarks Radio.

— Under Spania rundt i 2003 oppdaget jeg at det var noen som drev med bloddoping. Det hadde jeg aldri selv gjort tidligere. Da snakket jeg med laglegen i Rabobank om det, sier Rasmussen.

Kompatibelt

Laglegen foreslo at den danske sykkelrytteren skulle benytte seg av homolog bloddoping, en metode der man bruker et nært familiemedlems blod til å dope seg med.

— Han hadde tidligere gjort det med to brødre som var kompatible. Og dersom blodet var kompatibelt, var det akkurat som å blande vann med vann. Så det var ikke helsefare ved det, sier Rasmussen til DR.

Metoden var ulovlig, men umulig å spore i dopingkontrollen fordi den i motsetning til Epo ikke ødelegger kroppens naturlige balanse.

Ble droppet

Først etter ett år, under belgiske Flèche Wallonne, klarte Rasmussen å overtale faren til å donere blod. Det viste seg imidlertid at blodet ikke var kompatibelt, og planen ble droppet.

— Dersom blodet hadde vært kompatibelt, hadde vi nok gjort det, sier Rasmussen.

DR har lagt fram Rasmussens anklager om at legen Geert Leinders aktivt inngikk i Rasmussens forsøk på å dope seg. Rabobank har ikke ønsket å kommentere beskyldningene.

Mandag kommer Rasmussens bok «Gul feber».