BERLIN (Rbnett): 19-åringen er for øyeblikket tredjekeeper i MFK. Men det kan forandre seg fort når overgangsvinduet åpner etter nyttår. Ørjan Nyland kan forsvinne dersom det riktige budet fra utlandet kommer. Espen Bugge Pettersen kan flytte hjemover dersom han får et interessant tilbud fra en klubb på Østlandet.

— Vi vet jo ikke om det skjer noe, men hvis begge reiser er det min tur til å stå fram. Da vil jeg være i Molde og ta det ansvaret, sier Horvath til Romsdals Budstikke.

Borte med landslaget

Han var nylig på samling i Marbella. Der sto han mot Russland og satt på benken mot Irland og Canada. Derfor velger han sannsynligvis å si nei til de neste leirene. USAs lag skal ha samling i Los Angeles i januar og spille kvalifisering på Jamaica samme måned.

— Det betyr at jeg blir borte i mesteparten av desember og hele januar. Det er alltid en ære å representere landet sitt, men jeg bruker ikke to måneder på å sitte på benken i seks kamper. Da er det bedre for utviklingen min at jeg trener med MFK, sier Horvath som var et førstevalg på aldersbestemte landslag fra han var14 år og fram til i fjor.

Han vil dessuten få kun fem feriedager hvis han skal følge hele opplegget til U20-landslaget før kvalifiseringa i januar. Sluttspillet går på New Zeeland i juni neste år.

— Jeg har ikke vært hjemme på tre år, så jeg trenger virkelig litt ferie nå. Det har vært en lang sesong med kneskade og opptrening etter operasjonen. Neste sesong blir også tøff, med kvalifisering til Champions League. Så det er også personlige grunner til at jeg har godt av litt hvile. Jeg har snakket med Tor Ole (Skullerud) og Per Magne (Misund) som som støtter meg og er enige i avgjørelsen.

Bodde med foreldrene

Horvath reiser hjem 2. desember og er tilbake i Molde når sesongoppkjøringa starter 5. januar.

— Foreldrene mine bodde sammen med meg i Molde fram til jeg ble 18 år og skrev profesjonell kontrakt med MFK. De flyttet tilbake i juli i år, men min mor var i Norge for å hjelpe meg etter operasjonen. Nå har de kjøpt leilighet i Colorado der jeg også har mange gode venner, sier amerikaneren.

Tor Ole Skullerud er glad for at Horvath er tilbake for fullt etter skaden og forventer mye av den 191 centimeter høye målvakten.

— Ethan ser bra ut nå og har alle forutsetninger for å bli den neste store keeperen i Molde-drakt, det mener vi bestemt. Han er fortsatt ung og har mye å lære, men han er ekstremt målbevisst og trener veldig godt. Vi har stor tro på Ethan. Han er en bra gutt og har et fantastisk potensial som keeper, sier Molde-treneren.