Real Madrid — Atlético Madrid 0-1

• Se høydepunkt fra kampen øverst i saken.

Ronaldo ble holdt i sjakk stort sett hele kampen, og etterpå var det en lite fornøyd superstjerne som møtte pressen.

SUR: Cristiano Ronaldo er ingen god taper. Foto: NTB scanpix

– Hvis alle hadde holdt mitt nivå ville vi ledet. Ifølge pressen er jeg elendig hvert år, men tallene og statistikken lyver ikke, sa han.Ronaldo har et snitt på 52 mål per sesong siden han kom til klubben i 2009. I år står han med 34 mål i ulike turneringer.

– Må ha med de beste

Real manglet flere spillere på grunn av skade, og Ronaldo sier laget trenger de aller beste dersom det skal hevde seg.

– Jeg vil ikke snakke negativt om noen av mine lagkamerater, men når de beste ikke er med er det vanskelig å vinne. Jeg vil spille med Pepe, Karim (Benzema), (Gareth) Bale og Marcelo. Jeg mener ikke at Jese (Rodriguez), Lucas og (Mateo) Kovacic ikke er gode. De er veldig gode spillere, men for å vinne titler må man ha de beste, sier han.

Både Real Madrid og Atlético måtte ha seier om de skulle ha et reelt håp om å ta igjen Barcelona på toppen av tabellen.

Real hadde ikke slått lillebror siden 2012-2013-sesongen, og skulle de tape mot Diego Simeones gutter ville det bli første gang tat et lag vinner tre kamper på rad på Santiago Bernabeu.

Griezmann avgjorde

Men de som hadde møtt opp for festfotball måtte gå til pause slukøret. Første omgang ble et eneste stort gjesp, og det ble ikke skikkelig fart i oppgjøret før Antoine Griezmann satte fart.

Han fikk med seg Filipe Luis på overlap på venstre. Den gamle Chelsea-spilleren spilte ballen direkte tilbake til franskmannen, som på første berøring sendte ballen ned i nærmeste hjørne. Dermed sto det 1-0 til gjestene i byderbyet.

— Med poengtap her kan man høyst sannsynlig si takk og farvel til å bli seriemester, sa La Liga-kommentator Petter Veland under Viasats sending.

Det kunne fort stått 2-0 ti minutter senere. Saúl Ñiguez fikk en kjempesjanse alene med Keylor Navas, men spanjolen klarte ikke å overliste Reals keeper.

Antoine Griezmann satte inn 1-0 for Atlético mot Real Madrid. Foto: NTB Scanpix

Real snytt for straffeReal Madrid slet med å skape noe som helst, men det spørs om ikke bortelaget Atlético var heldige da de slapp straffe mot kvarteret før slutt. I duell med Gabi ropte Danilo etter straffe, dommer sa nei, men det så ut til at Real-spilleren burde fått straffespark.

Danilo skulle få sjansen igjen like før slutt. Vant ballen høyt i banen, og fikk til slutt avsluttet fra skrått hold. Dessverre for Real snek skuddet seg like utenfor mål.

Men det holdt inn for gjestene, som kunne juble for nok en seier over erkerivalen. Dermed er Atlético nå fem poeng bak serieleder Barcelona, mens Real Madrid har ni poeng opp til Messi og kompani, som møter Sevilla søndag.

Tapet ble også Reals første under Zinedine Zidanes ledelse.