Carlsen spilte remis mot Maxime Vachier-Lagrave i sjette parti av turneringen som spilles i Stavanger. Men etter rundt 30 trekk så det ut som han skulle gå på et tap mot franskmannen.

Computeren mente at sjansen for Vachier-Lagrave-seier på det meste var 42 prosent, mot kun 5 prosent for Carlsens del. Nordmannen, som spilte med sorte brikker, hadde også tidsnød da han nærmet seg 40 trekk og brutkte kun få sekunder på hver trekk før tiden ble økt igjen.

Da viste han også hvilke kvaliteter han sitter inne med. Carslen sto i mot pressset, holdt unna og etter 65 trekk ble det remis etter trekkgjentakelse. Det er hans tredje remis på rad i turneringen.

— Der slapp han litt med skrekken, sa Hans Olav Lahlum i TV 2s studio.

— Det var et fint resultat. Jeg beholder ledelsen og det ser bra ut sånn sett, sier Carlsen selv.

Carlsen leder fortsatt Norway Chess med fire poeng, et halv poeng mer enn en trio som følger etter. Tidsdag er det hviledag og neste parti for Carlsen er mot Vladimir Kramnik på onsdag.

— Jeg har en OK følelse foran det partiet. Jeg er ikke fornøyd med spillet i dag og jeg slappet av litt for mye. Jeg gjorde det vanskeligere for meg selv, så det er ikke perfekt på noen måte, men turneringssituasjonen er bra, sier verdenseneren.