SANDVIKA: Per-Mathias Høgmo har samlet sine utvalgte i Bærum før denne ukens to Ullevaal-kamper mot Hviterussland og Tyskland.

Den første er en oppvarming til søndagens møte med den regjerende verdensmesteren. Kampen er første steg på den tøffe veien mot det som forhåpentligvis skal bli VM-spill i Russland sommeren 2018. Det er en landslagssjef med store skadeproblemer i troppen. På mandagens pressetreff bekreftet han tre nye spillere i troppen.

Alexander Sørloth (Groningen), Magnus Wolff Eikrem (Malmö) og Mohammed Abdellaoue (Vålerenga) blir hentet inn.

FIKK DU MED DEG DETTE? Midt i feiringen fikk United-stjernen øye på noe. Nå hylles han.

Reagerte på Eikrem-vraking

Mange har stusset over at spesielt Magnus Wolff Eikrem, som har herjet i svensk fotball og til og med blitt historisk, ikke ble tatt ut i den opprinnelige troppen.

— Jeg kan ikke forstå at han er utelatt, sa for eksempel Jesper Mathisen på TV 2-programmet Fotballkveld søndag kveld.

Også i svenske medier vekket Eikrem-vrakingen oppsikt. «Landslagssjefen har sikkert mange bra spillere», uttalte Malmö-trener Allan Kuhn overfor Expressen.

REAGERTE: TV 2-ekspert og Start-profil Jesper Mathisen. Foto: NTB SCANPIX

Nå får altså Eikrem likevel tillit.Og han får altså med seg formspiller Mohammed «Moa» Abdellaoue inn i troppen. «Moa» fikk mye skryt søndag, blant annet fra Egil «Drillo» Olsen, etter to flotte scoringer mot Odd. Nå kommer han altså inn på et landslag som har slitt med å finne en selvskreven spiss de siste sesongene.

— Det er gledelig, og vi har fulgt han over lengre tid, sier Høgmo om Moa.

— Han har hatt progresjon, og i går så vi skarpheten foran mål og at han også jobbet godt defensivt, fortsetter landslagssjefen.

Det tredje tilskuddet til troppen, 20-åringen Alexander Sørloth, fikk sine første ligaminutter for sesongen for Groningen i helgen, da han kom inn den siste halvtimen i oppgjøret mot PSV Eindhoven.

På grunn av skader

Høgmo tok opprinnelig ut 24 spillere. Valon Berisha har meldt forfall fordi han heller vil spille for foreldrenes hjemland, Kosovo, mens Pål André Helland har meldt skadeforfall.

Samtidig sliter både Per Ciljan Skjelbred, Håvard Nordtveit, Vegard Forren og Alexander Søderlund med skader. De skal alle undersøkes nærmere denne uken.

— Vi må komme tilbake på status på dem, vi vurderer dem fortløpende inn mot kampen på onsdag og eventuelt søndag, sier Høgmo.

Moa blir trolig ikke klar til kampen onsdag, men håper å være klar til trening torsdag.

— Vi får en avklaring på Vegard Forren halv åtte i morgen tidlig. Da skal han på MR. Det samme gjelder Håvard Nordtveit. Det kan være aktuelt å ta inn en stopper til i troppen, sier Høgmo.

Høgmo ble spurt om Thomas Rogne. «Han er til vurdering, vi får se», svarte landslagssjefen.

I denne ukens Aftenpodden Sport diskuteres blant annet astma-kontroversen og OL-skuffelsen. Hør podcasten her: