Følg Kalpa-Oilers direkte fra klokken 15.00.

KUOPIO (FINLAND): - Jeg er mektig imponert. Å slippe inn ett mål på to bortekamper i mesterligaen er råsterkt, sier Petter Thoresen.

Superlativene haglet fra Oilers-leiren etter at Storhamar lørdag kveld tok sin andre strake seier i Champions Hockey League. Fredag slo de Sparta Praha 2-1 i Tsjekkia.

Petter Thoresen, trener i Stavanger Oilers. Foto: Jan Inge Haga

Lørdag fulgte de opp med 3-0 på borteis mot Genève-Servette. De to triumfene sikrer nærmest Hamar-laget en plass i 16-delsfinalen. Søndag ettermiddag kan Oilers fortsette trenden når de møter Kalpa Kuopio til finsk-norsk duell i Kuopio. Med seier der vil Oilers være videre til sluttspillet i ishockeyens mesterliga. — Det er bra at to lag fra Norge er med og markerer seg i Europa. Storhamar har vært overraskende sterke. Det er inspirerende å se hva de får til , sier Thoresen.

Fortid i Hamar

Få kjenner hockeymiljøet på Hamar bedre enn Oilers-treneren. Etter en lang karriere som både spiller og trener i Storhamar er det ingen tvil om at han unner laget, klubben og menneskene suksessen de nå opplever.

— Først og fremst er det bra for norsk ishockey. Nivået på de beste lagene i Norge er ikke så ille. Det er ikke noen bakgårdsliga. At både vi og Storhamar leverer gode resultater i mesterligaen er et bevis på det, sier Ruben Smith.

Oilers-målvakten har i likhet med trener Thoresen og en rekke andre Oilers-spillere en fortid på Hamar. I 2008 ble Smith kåret til sluttspillets beste spiller da Storhamar vant sitt foreløpig siste NM-gull.

— Årsaken til at de gjør det så bra er utvilsomt Aleksander Smirnov. Han er en fantastisk trener. Det er kult at de gjør det så bra i Europa, men det ville jo vært litt småkjipt om de sikret plassen i sluttspillet i CHL før oss. Vi kan jo ikke være dårligere enn dem, sier Ruben Smith med et smil.

- Jeg blir inspirert av det de har fått til Storhamar. Det er imponerende at de har snudd det sånn og leverer gode resultater. Det er morsomt å følge med. Så får vi bare følge opp og levere på samme nivå , sier Oilers-kaptein Kristian Forsberg – også han tidligere Storhamar-spiller.

Sportsdirektør Pål Haukali Higson i Oilers peker på de positive ringvirkningene gode resultater i Europa gir norsk hockey. I fjor mistet Oilers plassen i mesterligaspillet med minst mulig margin da finske Tappara snek seg foran på innbyrdes oppgjør. Denne sesongen kan Norge fort få med to lag inn i 16-delsfinalene.

Higson nevner at det gjør det lettere å hente gode utlendinger til ligaen – som igjen hever kvaliteten på norske spillere og på ligaen som helhet. I tillegg gjør de oppsiktsvekkende resultatene at hockeyen får større plass i det norske mediebildet. Hans vurdering er at de fleste av de 48-lagene i Champions Hockey League tar turneringen på alvor. I hans øyne er det ikke sånn at Oilers og Storhamar møter lag fra Tsjekkia, Sveits og Finland som fortsatt er på sommerferie.

— Det jobbes mye riktig i norsk ishockey. Pilen peker utvilsomt rett vei, bedømmer Higson.

Følg kampen direkte og chat med oss underveis