Det internasjonale tennisforbundet (ITF) har utestengt den russiske tennisstjernen Maria Sjarapova i to år, men 29-åringen anker dommen.

Sjarapova testet positivt på det forbudte stoffet meldonium i januar, og nå blir hun altså utestengt i hele to år. Det uavhengig tribunalet som behandlet saken slår fast at Sjarapova ikke jukset med vilje, men at hun likevel er ansvarlig og «har stor feil i» den positive dopingtesten. Sjarapova kommer til å anke til Idrettens voldgiftsrett (CAS). Hun mener avgjørelsen er altfor streng.

– Jeg kan ikke akseptere en to års utestengelse. Det framstår som urettferdig. Tribunalet var enig i at jeg ikke gjorde noe galt med vilje. Likevel vil de utestenge meg i to år. Jeg kommer umiddelbart til å anke til CAS, skriver Sjarapova på sin Facebook-side.

29-åringen fortsetter med å kritisere ITF for tiden forbundet har brukt.

– Det har blitt brukt utrolig mye tid og ressurser på å bevise at jeg med vilje brøt antidoping-reglene, men tribunalet konkluderte med at jeg ikke gjorde det med vilje.

Sjarapova, som har fem Grand Slam-triumfer å vise til, ble midlertidig utestengt i mars. Hun offentliggjorde selv at hun hadde testet positivt på meldonium. Den aktuelle testen ble tatt under Australian Open i januar.

Meldonium produseres i Latvia og brukes til å behandle hjertesykdommer. Verdens Antidopingbyrå (WADA) flyttet fra årsskiftet stoffet fra «overvåkes» til «forbudt» på grunn av bevis som viste at utøvere brukte det for å bedre prestasjonen.

(©NTB)