Det norske dommerteamet bestående av blant andre Svein Oddvar Moen og assistentdommere Kim Thomas Haglund og Frank Andås er i hardt vær etter gårsdagens møte mellom Napoli og ukrainske Dnipro i Europa League.

Ni minutter før full tid godkjente nordmennene Jeven Seleznyovs mål for gjestene, men reprisene viste at ukraineren sto i offsideposisjon, og at målet ikke skulle blitt stående.

Dermed har Dnipro et gnistrende utgangspunkt før returmøtet i semifinalen i Europa League.

— Situasjonen ser verre ut på TV enn den er. Den er gal nok, det er en semifinale og jeg forstår at det ikke er godt nok, men det er ikke så ille som det ser ut, sier den norske dommersjefen og tidligere toppdommer Terje Hauge.

Tror linjedommer ble forstyrret

Han har ikke vært i kontakt med de norske dommerne i Napoli, men gjør følgende vurdering av den mye omtalte utligningen.

— Jeg kan tenke meg at linjedommer har fokus på den første angriperen, og vurderer at han ikke forstyrrer keeper. Men så går ballen videre til målscoreren, og da kan det tenkes at Kim Thomas (Haglund) vurderer at han er på linje med forsvarsspilleren, sier Hauge.

Han er altså tydelig på at det er én, ikke to spillere som står i offside.

foto
Svein Oddvar Moen (t.v) dømte kampen mellom Napoli og Dnipro. Foto: NTB Scanpix

— Den første spilleren forstyrrer ikke synslinjen til keeper og ikke ballinjen. Men det er liten tvil om at det skulle vært annullert, og fokuset på målscoreren har tydeligvis ikke vært bra nok da innlegget kom, sier Hauge.

Rasende Napoli-eier

— Jeg er forbannet. Det var offside. I en semifinale kan du ikke utnevne seks dommere som er inkompetente og ikke er i stand til å håndtere en kamp, raste Napoli-eier Auerlio De Laurentis ifølge Football Italia.

Han går så langt som å påstå at UEFA har en agenda mot Napoli, og at det norske dommerteamet er inkompetente. Han retter kraftig skyts mot UEFA-president Michel Platini.

— Det er kanskje på tide at han gir seg nå? Hvis de skal arrangere turneringer uten å kunne garantere oss en kompetent dommer, så mener vi det er helt uakseptabelt. Hvis Platini ønsker å styre fotballen, så gjerne det, vi skal trekke oss unna, så kan han styre som en konge, melder De Laurantis.

Terje Hauge håper torsdagens avgjørelse ikke vil få konsekvenser for det norske dommerteamet.

— Det er for tidlig å si noe ennå. Nå må de komme seg hjem og få kampen på avstanden, så er det opp til UEFA. Men jeg velger å tro at de er så profesjonelle at de tenker mer langsiktig og ikke på en enkelt feil, sier Hauge.