ALFHEIM: Det var egentlig en perfekt ettermiddag for Vålerenga, laget ledet 3-0 i Ronny Deilas første kamp som sjef på benken, og plassen i neste års eliteserie var etter alle solemerker reddet.

For Kjetil Wæhler var alt fryd og gammen, 40-åringen spiller sin siste høst med laget i sitt hjerte, og til søndag kan de sende erkerival Lillestrøm et steg nærmere 1. divisjon på Ullevaal.

Men ti minutter før full tid i Tromsø klønet midtstopperen det til, og da en Tromsø-spiller smatt forbi stakk han beinet ut på ren refleks.

— Jeg skjønte det med en gang, men rakk å tenke «vil han gi meg kortet, eller vil han ikke?» Men jeg skjønte jo at det kvalifiserte til gult kort, sier han til Aftenposten etter kampen på Alfheim.

- Jeg blir lei meg

Det var på ingen måte første gang denne sesongen at stopperen havnet i dommerens bok. Kortet var hans niende for året, og dermed må han nok en gang sone karantene.

Om Vålerenga slipper kvalikspill om nedrykk, noe han selvsagt håper, har dermed Wæhler allerede spilt sin siste kamp for de blå på Ullevaal.

- Lillestrøm ville vel vært et fint punktum for deg?

— Du må ikke minne meg på det, for jeg ble lei meg da jeg fikk det, ja, det var vanskelig å glede seg over de ti siste minuttene, egentlig. Men det er jo viktigere at Vålerenga redder plassen enn at jeg spiller den kampen.

- Du får kanskje litt oppmerksomhet likevel?

— Jo, jeg gjør sikkert det, men for min del var det ikke slik det skulle ende. Vi får levere en bra prestasjon i siste kampen mot Viking, så får vi håpe at vi holder oss.

Fikk du med deg denne?

— Du må ikke glemme at han er 40 år

Han spilte sin første sesong for Vålerenga i 2003. Den gang endte det med kvalikspill. Laget holdt plassen på dramatisk vis, og to år senere var han med og vant seriegull. Før 2015-sesongen kom han hjem til Enga etter seks år i Aalborg og IFK Göteborg.

Nå er det imidlertid snart slutt, og punktum setter han trolig i Stavanger mot Viking i siste serierunde.

Kjetil Rekdal skjønner at Wæhler er lei seg for at han mister LSK-kampen.

— Ja, men sånt skjer. Det var jo gult kort, og han har vel fått litt for mange i år da.

- Hva synes du om hans bidrag i år?

— Han har gjort en solid jobb, han.

- Dere får kanskje til en markering selv om han ikke spiller?

— Jaja, det gjør vi, men du må jo ikke glemme at han er 40 år, sier Rekdal og smiler.