Leicester så lenge fortapt ut i Premier League. Lørdag klatret laget over nedrykksstreken da bunnkollega Burnley ble slått 1-0 på bortebane.

Leicester har i tur og orden slått West Ham, West Bromwich og Swansea, og dermed fornyet håpet om en ny sesong i Premier League. Lørdag tok laget tre nye poeng i nedrykksduellen mot Burnley.

Kampens eneste mål kom etter 60 minutter. Et innlegg gikk via Burnley-forsvarer Michael Duff og i mål. Spissen James Vardy forsikret seg om at ballen gikk i nettet og ble kreditert scoringen.

Tidlig ledelse

Med seieren er Leicester nå på trygg grunn, etter å ha passert Sunderland, som falt til nedrykksplass med 1-1 borte mot Stoke. For Burnley, som hadde Fredrik Ulvestad blant sine ubenyttede reserver, var tapet et langt steg mot nedrykk. Laget har fem poeng til sikker plass fire runder før slutt.

Sunderland har vist svak form den siste tiden, men fikk en drømmestart da Connor Wickham sendte laget i ledelsen før to minutter var spilt. Ledelsen holdt bare til det 27. minutt, da Charlie Adam utlignet for Stoke. 1-1 sto seg kampen ut.

Straffebom

På den siste nedrykksplassen befinner Queens Park Rangers seg. Hjemme mot London-nabo West Ham, som har lite å spille for, endte det i et målløst oppgjør. Toppscorer Charlie Austin burde gitt vertene seieren da han misbrukte et straffespark før pause.

I likhet med jumbo Burnley har QPR også én kamp mindre igjen å spille enn de andre bunnlagene.

Også Hull er nå ett poeng over streken i den meget jevne bunnstriden. Den tidligere FC København-spissen Dame N'Doye scoret begge målene da Crystal Palace ble slått 2-0 på bortebane.

Klarte ikke å stoppe nedturen

Newcastle gikk på sitt sjuende strake tap da Swansea dro seirende hjem fra St. James' Park med 3-2-lørdag.

Ayoze Perez sendte hjemmelaget i ledelsen i det 20. minutt etter en tabbe av Jordi Amat. Laget virket å ha god kontroll, men Swansea fikk en skikkelig vitamininnsprøytning da Nelson Oliveira utlignet like før pause.

De gikk fem minutter etter hvilen før Gylfi Sigurdsson hadde sendt gjestene i ledelsen, mens Jack Cork økte til 3-1 etter 71 minutter.

Siem de Jong var tilbake hos «The Magpies» etter skade og reduserte til 2-3 tre minutter før ordinær tid var ute, med et volleyskudd fra kort hold. Det var likevel for sent til å redde laget fra det sjuende strake tapet.

Newcastle har ikke vært inne i en verre tapsrekke siden 1977. Hadde det ikke vært for klubbens tidligere gode poengfangst, kunne det sett virkelig stygt ut. Med fire kamper igjen å spille er det likevel bare fem poeng ned til Sunderland på den siste nedrykksplassen.