Svenske AIK vant 2-0 mot armenske Shirak i 1. kamp i 2. kvalifiseringsrunde til europaligaen. Det armenske laget fikk hele tre utvisninger og lagde straffespark.

Norske Fredrik Brustad fikk 23 minutter mot motstanderen fra Armenia, som mistet hodet helt i Sverige. De pådro seg hele ni gule kort, der to av dem resulterte i rødt kort, i tillegg til et direkte rødt kort. Shirak lagde også to straffer, som ikke førte til noen kort.

Spillerbråk

Flere av de gule kortene kom etter en times spill da armenerne reagerte kraftig på at AIK spilte videre etter en av deres spillere ble skadet. Da det ble stopp i spillet, konfronterte flere av Shirak-spillerne sin svenske motstandere.

Tross de hissige Shirak-spillerne, klarte Stockholm-klubben å lage to mål. Henok Goitom scoret etter 29 minutter da han pirket inn 1-0. Etter 83 minutter ga han 2-0 på straffe.

— Man lurer jo på hva Shirak-treneren tenker akkurat nå om denne oppførselen, sa ekspertkommentator i Viasat, Bojan Djordic, om armenernes oppførsel.

København vant mot Newtown

København hadde få problemer med å slå Newtown fra Wales i 1. kamp i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Debutantene Benjamin Verbic og Kasper Kusk sto for målene.

Ståle Solbakken ga de to nysigneringene og Peter Ankersen sjansen fra start. Det ga resultater. Vingen Verbic scoret med hode allerede etter tre minutter. Danskene fikk en drømmestart, men waliserne våknet og kjempet seg inn i kampen igjen.

Ikke før etter 74 minutter doblet Solbakkens mannskap ledelsen. Kusk hamret til fra langt hold og sikret 2-0 før returoppgjøret. Den danske hovedstadslaget dominerte kampen, og bør ha få problemer på bortebane.

Uavgjort for Hauger

Henning Haugers Elfsborg spilte 0-0 borte mot Randers i annen kvalifiseringsrunde i Europaligaen torsdag.

Hauger spilte hele kampen for Elfsborg. Midtbaneankeret bidro til at den svenske klubben holdt den viktige nullen i første kvalifiseringskamp mot Randers.

Danskene var det førende laget. Mikael Ishak skapte flere sjanser for Randers, men det ble ingen mål. Elfsborg fikk ikke spillet sitt til å sitte.

Returoppgjøret spilles allerede på tirsdag i Borås.

Danske Brøndby vant 1-0 borte mot Beroe Stara Zagora fra Bulgaria. (©NTB)