Tertnes’ daglige leder vet såre vel at den siste lørdagen i mars er inngangen til påsken for veldig mange. Og at en del mennesker allerede har reist på ferie.

Men samtidig værer Brox en interesse for helgens kamp som gir henne håp om fest og basar i Haukelandshallen når Tertnes møter Larvik HK – og samtidig får overrakt bronsemedaljer for tredjeplassen i Grundigligaen.

— 200 billetter solgt på nett fredag ettermiddag. Det lover godt, mener Brox.

Ingen bonus

At det blir seiersdans etter 60 minutter mot laget som knapt nok vet hva det vil si å tape en håndballkamp, er bare en fjern tanke. Det samme er bonusutbetalinger etter en sesong som sportslig sett har vært oppløftende.

— Nei. Hvor skulle vi fått de pengene fra? undres Brox.

— Men vi mottar nå 30.000 kroner fra Norges Håndballforbund/Norsk Topphåndball for innsatsen i serien. Og jentene skal påspanderes en middag på byen etter kampen mot Larvik. Vi vil jo hedre denne gjengen så langt det lar seg gjøre.

Tertnes gikk 200.000 kroner i minus på drift i 2014, og ville vært enda dypere nede i gjørmen om ikke en spontan kronerulling hadde gitt over 200.000 kroner inn.

Egenkapitalen, som var på hele 600.000 kroner pluss i 2010, er blitt til minus 50.000. Nå har ikke det nyvalgte styret noen annen mulighet enn å klekke ut tydelige og konkrete planer for hvordan de skal komme seg ovenpå igjen. Nyvalgt styreleder Fred Morten Solberg sier til BT-sporten at dette arbeidet starter umiddelbart etter påske. Strategier for hvordan sponsorarbeidet skal skjøttes, har vært ikke-eksisterende over mange måneder.

Oppdrag ute i skolene

— Vår største ressurs er jentene selv. Både i sportslig og kommersiell sammenheng, poengterer Marit Brox.

Hun ønsker spillerne på flere oppdrag ute i skoler og idrettslag for å fortelle om holdninger. Om hva som skal til for å lykkes – også med små ressurser.

— Disse jentene har en oppdragende effekt på barn og unge. De er forbilder og rollemodeller. Det må vi utnytte. Samtidig er jeg klar over at døgnet bare har 24 timer også for dem. Det går en grense for hvor mye vi skal pålegge spillerne av utenomsportslige aktiviteter.

- Hvordan skal dette gi Tertnes som klubb større inntekter?

— Jeg tror mange potensielle samarbeidspartnere gjerne vil assosieres med holdningsskapende arbeid. Det ligger et element der jeg har lyst til å utvikle.