Danmarks landslagssjef Morten Olsen liker dårlig at kvalikgruppen kan avgjøres på skrivebordet. Danmarks landslagssjef Morten Olsen liker dårlig at kvalikgruppen kan avgjøres på skrivebordet. Foto: NTB scanpix

Danmarks landslagssjef misliker Serbia-straffen

— Vi ønsker at disse tingene skal avgjøres på en sportslig måte, sier Morten Olsen.

Den danske landslagssjefen Morten Olsen er irritert over at EM-kvalifiseringskampen mellom Serbia og Albania ble avgjort på skrivebordet i Nyon.

Fredag ble det klart at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) straffer både Serbia og Albania for bråket i Beograd 14. oktober. UEFA har satt resultatet til 3-0-seier for Serbia, men trekker samtidig serberne tre poeng.

— Det kan få konsekvenser

— Det kan få konsekvenser. Det er slik det er, men det er egentlig ikke det vi ønsker. Vi ønsker at disse tingene skal avgjøres på en sportslig måte, sa Olsen til den danske nyhetsbyrået Ritzau.

Han sammenligner episoden med den gang Danmark ble dømt som taper i en EM-kvalifiseringskamp mot Sverige i 2007. Da kom en tilskuer seg inn på banen mot slutten av kampen i Parken.

— Det får jo konsekvenser, slik det gjorde den gang. Da tapte vi tre poeng til Sverige. Poenget vi mistet i siste sekund mot Portugal kan også få konsekvenser, men dette er en usportslig dom, sa Olsen.

— Det er langt fram og mange kamper igjen å spille. Vi har spilt tre kamper og Serbia to. For oss handler det om å holde Serbia bak oss, men uansett dommen er det flere kamper vi må ta poeng i, sa Danmarks landslagssjef.

Nettopp Serbia på bortebane er neste motstander for danskene 14. november. Det blir uten tilskuere på tribunen. Som en del av straffen må nemlig Serbia spille sine to neste kamper for tomme tribuner.

— Det ergrer meg at vi skal spille for tomme tribuner. Jeg synes ikke det er inspirerende for noen av lagene. Jeg ville elsket å spilt for et fullsatt stadion i Beograd, sa 65-åringen. (©NTB)