Årets første Premier League-kamp ble ikke noe fyrverkeri for verken Liverpool eller deres gjester fra sørkysten. Liverpool hadde kanskje de største forventningene til seg før kampen, og var i samme grad laget som skuffet mest.

Likevel ble det til slutt seier for Brendan Rodgers menn. Daniel Sturridge mottok ballen fra Raheem Sterling etter 79 minutter og styrte inn 2-1 for hjemmelaget. Etter en nokså tam kamp var det likevel ikke ufortjent.

— Vi skåret to veldig fine mål, og jeg er glad for at vi vant. Spillernes karakter og lysten til å vinne for eksepsjonell, sa Brendan Rodgers etter kampen.

Southampton utlignet

Sterling viste solide tendenser for Liverpool gjennom hele kampen. Det var også han som sendt vertene i føringen første gang etter 23 minutter med en velplassert avslutning i hjørnet alene med Southampton-keeper Fraser Forster.

— Jeg startet løpet, og pasningen fra Henderson var perfekt. Det var deilig å få det første målet, sa Sterling etter kampen.

Southampton kom stadig bedre med utover i kampen, etter at Liverpool hadde vært best fram til Sterlings scoring. Etter 56 minutter utlignet den engelske backen Nathaniel Clyne ledelsen. Han avsluttet et pent Southampton-angrep, hvor han til slutt ble satt opp av serberen Dusan Tadic med et hælspark.

Men så skulle Daniel Sturridge vise frem av målformen fra i fjor også sitter inne i år. Etter litt frem og tilbake i feltet fikk Sterling headet ballen mot mål. Der hadde Sturridge lurt seg bak sin markør, og kunne med det enkelt styre ballen i mål fra tre meter.

— Vi jobbet hardt. De ga oss kamp, men vi fikk inn det avgjørende målet. Det var veldig viktig, sa matchvinneren etter kampen.

- Ikke for fornærme Suarez

Etter at Suarez forsvant ut dørene på Anfield forstår fjorårets spisspartner, Sturridge, at han må levere skåringer.

— Jeg nødt til å få skåringene i år. Jeg må vise meg frem og stå frem når Luis (Suarez) er borte.

Og selv om stjernespilleren er ute av troppen føler han at laget står sterkere i år.

— Jeg føler vi er sterkere i år. Med de spillerne vi har fått inn ser det bra ut. Ikke for å være respektløs overfor Suarez, som er en veldig god spiller og vil bli savnet. Men vi må komme oss videre. Vi har bevist at vi kan det.

Skudd i tverrliggeren

Southampton hadde to store muligheter til å utligne ledelsen nok en gang på tampen av kampen, men hadde ikke marginene på sin side.

— Disse kastet alt de hadde mot oss på slutten av kampen, men sto opp for presset. Keeperen vår gjorde også en fantastisk redning da han slo skuddet i tverrliggeren, sa Liverpool-treneren etter kampen.

Først testet James Ward-Prowse skuddfoten fra kort hold, men ballen landet i fanget på Simon Mignolet i Liverpool-buret. Like etterpå smelte Morgan Schneiderlin ballen i tverrliggeren.

— Vi spilte veldig bra i dag. Vi hadde flest sjanser i den andre omgangen, og jeg mener vi ikke fortjente å tape, sa Southampton-trener Ronald Koeman etter kampen.

- Ikke enig i at vi er dårligere

Treneren mener samtidig at all praten om at laget er mye svakere i år bare er tull.

— Vi har hatt masse forandringer i laget, men vi har fått ikke inn kvalitetsspillere. Jeg er ikke enig i at vi er mye dårligere i år. Vi spilte en veldig god kamp, og spillerne viser at de har god selvtillit. Vi trener kanskje én eller to spillere til, spesielt en ving, sier treneren om årets lag.