Her har Uruguays Luis Suárez (t.h) akkurat satt tennene sine i skulderen til Italias Giorgio Chiellini (t.v) under VM i 2014. Her har Uruguays Luis Suárez (t.h) akkurat satt tennene sine i skulderen til Italias Giorgio Chiellini (t.v) under VM i 2014. Foto: Ap/Reuters

FIFA-skandalen kan redde Luis Suarez

Den uruguayanske spillerforeningen vil ha spissens bitestraff opphevet

Mens fotballverdenen fortviler over korrupsjonsskandalen som har rammet FIFA de siste dagene, avslører den uruguayanske spillerforeningen (MUFP) at de vurderer å anke Luis Suarez' suspensjon på ny etter arrestasjonene av flere FIFA-topper onsdag morgen. Det skriver Daily Mirror.

Mister Copa America

Suarez ble suspendert av FIFA i fire måneder og fikk i tillegg en suspensjon på ni internasjonale kamper etter bite-situasjonen med Georgio Chiellini i fotball-VM i fjor sommer. Suarez ligger an til å miste sommerens Copa America.

Dommen ble i første omgang anket til Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) uten hell. Nå vil MUPF gå på en ny runde, hvis spilleren er villig.

— Hvis Suarez er enig, vil vi be om at suspensjonen oppheves siden spilleren har fått suspensjonen av en organisasjon mistenkt for korrupsjon, sier spillerforeningen.

Et offer for korrupsjon

— Det betyr ingenting at klubbene har trukket sine klager grunnet eksternt press. Nå er det tid for å samles og sloss for rettferdighet. Han var et offer, uten tvil, for den mistenkte korrupsjonen, fortsetter MUFP.

Om anken blir et faktum og suspensjonen oppheves, gjenstår å se. Enn så lenge er det siste kampen Suarez spiller før neste høst Champions League-finalen mot Juventus.

Der venter er gjensyn med Chiellini.