Mens fotballverdenen fortviler over korrupsjonsskandalen som har rammet FIFA de siste dagene, avslører den uruguayanske spillerforeningen (MUFP) at de vurderer å anke Luis Suarez' suspensjon på ny etter arrestasjonene av flere FIFA-topper onsdag morgen. Det skriver Daily Mirror.

Mister Copa America

Suarez ble suspendert av FIFA i fire måneder og fikk i tillegg en suspensjon på ni internasjonale kamper etter bite-situasjonen med Georgio Chiellini i fotball-VM i fjor sommer. Suarez ligger an til å miste sommerens Copa America.

Dommen ble i første omgang anket til Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) uten hell. Nå vil MUPF gå på en ny runde, hvis spilleren er villig.

— Hvis Suarez er enig, vil vi be om at suspensjonen oppheves siden spilleren har fått suspensjonen av en organisasjon mistenkt for korrupsjon, sier spillerforeningen.

Et offer for korrupsjon

— Det betyr ingenting at klubbene har trukket sine klager grunnet eksternt press. Nå er det tid for å samles og sloss for rettferdighet. Han var et offer, uten tvil, for den mistenkte korrupsjonen, fortsetter MUFP.

Om anken blir et faktum og suspensjonen oppheves, gjenstår å se. Enn så lenge er det siste kampen Suarez spiller før neste høst Champions League-finalen mot Juventus.

Der venter er gjensyn med Chiellini.