FIFA-skandalen kan redde Luis Suarez

Den uruguayanske spillerforeningen vil ha spissens bitestraff opphevet

Publisert: Publisert:

Her har Uruguays Luis Suárez (t.h) akkurat satt tennene sine i skulderen til Italias Giorgio Chiellini (t.v) under VM i 2014. Foto: Ap/Reuters

  • Torgrim Gotland Bakke
Denne artikkelen er over fem år gammel

Mens fotballverdenen fortviler over korrupsjonsskandalen som har rammet FIFA de siste dagene, avslører den uruguayanske spillerforeningen (MUFP) at de vurderer å anke Luis Suarez' suspensjon på ny etter arrestasjonene av flere FIFA-topper onsdag morgen. Det skriver Daily Mirror.

Mister Copa America

Suarez ble suspendert av FIFA i fire måneder og fikk i tillegg en suspensjon på ni internasjonale kamper etter bite-situasjonen med Georgio Chiellini i fotball-VM i fjor sommer. Suarez ligger an til å miste sommerens Copa America.

Dommen ble i første omgang anket til Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) uten hell. Nå vil MUPF gå på en ny runde, hvis spilleren er villig.

— Hvis Suarez er enig, vil vi be om at suspensjonen oppheves siden spilleren har fått suspensjonen av en organisasjon mistenkt for korrupsjon, sier spillerforeningen.

Et offer for korrupsjon

— Det betyr ingenting at klubbene har trukket sine klager grunnet eksternt press. Nå er det tid for å samles og sloss for rettferdighet. Han var et offer, uten tvil, for den mistenkte korrupsjonen, fortsetter MUFP.

Om anken blir et faktum og suspensjonen oppheves, gjenstår å se. Enn så lenge er det siste kampen Suarez spiller før neste høst Champions League-finalen mot Juventus.

Der venter er gjensyn med Chiellini.

Publisert:

Les også

  1. Suárez møter sine gamle fiender Evra og Chiellini i finalen

  2. Amerikansk statsadvokat: – Dette er ikke siste kapittelet

  3. Her er de arresterte i FIFA-skandalen

  4. Putin støtter Blatter og kritiserer USAs innblanding i FIFA-skandalen

  5. Blatter: - Vi har mistet tillit

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Internasjonal fotball
  2. Uruguays herrelandslag fotball
  3. Luis Suarez