Eliteserielaget Viking HK hadde få problemer med å slå det nyopprykkede 2. divisjonslaget Staal Jørpeland i 2. runde i NM tirsdag kveld.

Uten landslagsspillerne Kjetil Strand og Vegard Samdahl, og med nøkkelspillere som Joar Gjerde, Sturle Erland og Fredrik Haaland ute med skader, var det et svært ungt Viking-lag som inntok Strandahallen.

Staal Jørpeland hadde for anledningen mobilisert et entusiastisk hjemmepublikum på nær 300 og stelt i stand et skikkelig cuparrangement.

Det hjalp imidlertid ikke på banen. Etter å ha hengt brukbart med innledningsvis ble nivåforskjellen på de to lagene bare mer og mer tydelig utover i kampen.

Viking ledet 21-12 til pause, og i 2. omgang løp unge vikinger fra slitne og rådville strandbuer. Dermed endte kampen til slutt 45-19 i favør Viking.

Edwin Fjeldtvedt ble toppscorer for gjestene med 11 mål, mens Robert Holta scoret fire for Staal Jørpeland.

— Det ble som ventet en litt rotete kamp, men ungguttene våre spilte tidvis riktig god håndball. Det er vanskelig for lag fra lavere divisjoner å slå eliteserielag i håndball, men jeg synes Staal kjempet bra, sier Viking-trener Gunnar Blombäck til Aftenbladet.no.

— Dessuten var det en veldig flott ramme rundt kampen med god stemning og mye folk. Det er alltid gøy å komme til nye steder og spille kamper, legger han til.