Det har lenge vært sterke rykter om at Cesc Fabregas skulle vende tilbake til Premier League og London. Torsdag ble overgangen til Chelsea bekreftet for Barcelonas midtbanespiller.

27-åringen har skrevet under på en femårskontrakt med de blå fra Londons vestkant. Der får han draktnummer 4. ## — Matcher ambisjonene

Fabregas ble hentet fra Barcelona til Arsenal i ung alder. Under Arsene Wenger gikk han fra å være en lovende unggutt til en verdensklassespiller. Men i 2011 vendte han tilbake til Spania og Barcelona.

Spanjolen var sterkt linket til en overgang til Manchester United sist sommer. Men klubbene ble aldri enige om en overgang. Nå vender han likevel tilbake til engelsk fotball.

— Jeg har vurdert alle mulighetene jeg hadde nøye, og jeg mener Chelsea er det beste valget for meg. De matcher mine fotballambisjoner med sitt ønske om å vinne trofeer. De har en fantastisk spillerstall og en utrolig manager. Jeg kan ikke vente på å starte å spille for klubben, sier spanjolen.

Noe ugjort

Til den spanske storklubbens nettsted sender han en takk til supporterne.

— Jeg vil takke alle i Barcelona for tre fantastiske år. Det var barndomsklubben min, og jeg vil alltid være stolt for å ha fått muligheten til å spille for en slik klubb, sier Fabregas.

Gamleklubben Arsenal valgte å ikke bruke muligheten de hadde til å signere ham tilbake til klubben.

— Jeg føler at jeg fortsatt har noe ugjort i Premier League, og dette var den riktige tiden å returnere for meg. Ja, alle vet at Arsenal hadde førsterett på å signere meg. Men de valgte å ikke bruke den muligheten, og derfor var det ikke meningen at det skulle skje, sier Fabregas.

Kontraktssigneringen skjedde dagen før han og Spania innleder VM mot Nederland, i det som blir en reprise på finalen fra 2010. Barcelona har trolig funnet sin erstatter allerede. Kroaten Ivan Rakitic, som har spilt i Sevilla, bekreftet torsdag at han har signert for klubben.