Ronny Deila innrømmer at Celtic-spiss John Guidetti er nede i en bølgedal. Nå kan svensken få en periode på sidelinjen.

Deilas Celtic måtte tåle 1-2-tap for Dundee i den skotske ligaen søndag, i en kamp der hjemmelaget misbrukte mange store sjanser. 22 år gamle Guidetti, som er på lån i Glasgow-klubben fra Manchester City, gikk målløs av banen for fjerde kamp på rad.

Etter oppgjøret innrømmet Deila at måltyven ikke er i sin aller beste form, men telemarkingen tok samtidig den skadeplagede svensken i forsvar.

— Dere må huske én ting når det gjelder John, og det er at han ikke hadde spilt fotball på nesten to år da han kom hit. Han startet veldig bra, men nå er han nede i en bølgedal, sa Deila ifølge storavisen Daily Record.

— Årsaken er at han må bli fysisk sterkere og spille flere kamper over tid. Alle spisser opplever perioder som denne, tilføyde han.

Har alternativer

Celtic-manageren åpner samtidig for at Guidetti kan ha godt av en periode med litt ekstra hvile. - Vil det kunne hjelpe å sette ham ut av laget en stund? Vi får se. Jeg tror ikke han selv synes det er den beste løsningen, men vi må ta ut det laget vi mener er riktig til hver eneste kamp, sier Deila.

— Vi må fokusere på hva som skal få ham ut av denne situasjonen, og for meg handler det om konsentrasjon på trening, i kamper og alt du foretar deg, hevder Celtic-sjefen videre.

At han har alternativer til svensken i angrepet, viste søndagens kamp til fulle. Leigh Griffiths kom inn i andre omgang og scoret Glasgow-klubbens mål, mens Guidetti-erstatter Stefan Scepovic fikk en scoring feilaktig annullert.

Ingen enighet

Guidettis tyngre periode kommer for øvrig samtidig med at spekulasjonene rundt svenskens fotballframtid øker i styrke. 22-åringen er kontraktsløs til sommeren og kan allerede i januar snakke med potensielle arbeidsgivere.

Deila har lenge signalisert at han er interessert i å sikre seg spissens tjenester på permanent basis, men så langt foreligger det ingen enighet mellom partene.

Flere klubber skal også være i ferd med å komme på banen. Nylig ble det spekulert i at Inter-sjef Roberto Mancini skal ha Guidetti på sin ønskeliste. Den italienske storklubben er for øvrig Celtics motstander i europaligaens 16-delsfinale på nyåret.

Neste sportslige oppgave for Celtic kommer 3. juledag. Da tar Deilas menn imot bunnlaget Ross County på eget gress. (©NTB)