Nå starter for alvor jakten på hans arvtaker.

Det bekreftet fotballpresident Terje Svendsen da han møtte pressen til frokostmøte fredag. Beslutningen om at Siem allerede nå forlater NFF-jobben og retter blikket mot sine nye oppgaver i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), er han trygg på er den rette.

– All erfaring viser at når en toppleder får ny jobb, skifter vedkommendes hode fokus, og da bør ikke avviklingsperioden være for lang, sier fotballpresidenten til NTB.

Arstad overtar

Kai-Erik Arstad, til daglig assisterende generalsekretær, er konstituert som generalsekretær i perioden fram til en Siem-erstatter er på plass.

– Det var et helt naturlig valg for styret. Kai-Erik har gjennom sitt virke god oversikt over virksomheten som NFF driver, sier Svendsen.

Arstad har samtidig gitt beskjed om at han ikke ønsker å bli generalsekretær på permanent basis. NFF går uansett bredt ut i jakten på en Siem-arvtaker.

– Denne prosessen gir forbundsstyret muligheten til å velge en retning. Nå skal vi bruke tid på å velge profilen til den nye generalsekretæren, og samtidig sikre oss at vi får et bredest mulig utvalg kandidater å velge mellom, sier fotballpresidenten.

Han gir følgende stikkord for den nye generalsekretæren.

– Ledererfaring. NFF er en kjempestor og kompleks organisasjon. Vi må ha en person som klarer alle elementene ved å være leder i NFF.

Varsler lønnsreduksjon

– Siem har utmerket seg ved sin kompetanse på markeds— og mediesiden. Må erstatteren ha samme balast?

– Styrets oppgave er å se på at NFF er hensiktsmessig organisert. Velger man en profil som har slagside på ett sted, må man påse at andre i organisasjonen kompletterer vedkommende. Det vil si at dersom man velger noen som ikke har en veldig sterk kommersiell bakgrunn, må man sikre at andre i organisasjonen har det. Alt avhenger av kandidaten, sier fotballpresidenten.

Kjetil Siems millionlønn har vært utsatt for kritikk. Svendsen svarer følgende på hva arvtakeren kan se fram til på den fronten:

– Konkurransedyktige betingelser. Samtidig har vi merket oss forbundstingets henstilling om nøkternhet.

Lang prosess

Målet er å utlyse den ledige generalsekretærstillingen i løpet av juni. Når en Siem-erstatter er på plass, er mer usikkert.

– Det tunge arbeidet starter over sommerferien. Normalt tar en prosess som dette seks til ni måneder, sier fotballpresidenten.

RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug er nevnt som en mulig kandidat til jobben, men enkelte har påpekt at det kan gjøre NFF-ledelsen for "RBK-tung". Også fotballpresidenten har bakgrunn fra Rosenborg.

– Når spørsmålet reises, representerer det allerede en utfordring. Samtidig mener jeg man må se på folks habilitet og integritet. Det ble også stilt spørsmål ved hvilke fordeler RBK kom til å få med meg som president, men som president i NFF er det helt utenkelig å favorisere noen klubb. Jeg opplever dette som en mer hypotetisk enn en reell problemstilling, sier Svendsen – og tilføyer:

– Den kandidaten vi skal innstille som ny generalsekretær, må ha både habiliteten og integriteten i orden. (©NTB)