Fredag ble det avholdt styremøte i Brann, etter at nedrykket til 1. divisjon ble et faktum etter tapet for Mjøndalen onsdag.

I etterkant av styremøte uttalte styreleder Rolf Barmen at daglig leder Roald Bruun-Hanssen, som har fått mye kritikk de siste dagene, blir sittende.

Senere på kvelden hersket imidlertid forvirringen, da det ble kjent at Bruun-Hanssen ikke var fredet likevel, i og med at flere styremedlemmer ikke er sikre på om de ønsker å ha med Bruun-Hanssen videre.

– Ingen avgjørelse er tatt om klubbens daglige leder, sa nestleder Mette Nora Sætre til Bergensavisen.

Nå trekker Barmen uttalelsen om at Roald Bruun-Hanssen er fredet.

— Ingen konklusjoner

I en pressemelding understreker Barmen at styret «har tillit til nøkkelpersonene i Brann» i det «pågående evalueringsarbeidet».

Videre skriver imidlertid Barmen at styret trakk «ingen konklusjoner» på fredagens møte, og evalueringsarbeidet vil avvente før det utarbeides en «helhetlig tiltaksplan».

Barmen opplyser også at Brann vil benytte ekstern kompetanse i evalueringsprosessen.

Branns overraskende nedrykk innebærer at klubben må spille på nivå to for første gang siden 1986. I tillegg til spekulasjonene rundt daglig leder Roald Bruun-Hanssen, er det knyttet stor spenning til om hvorvidt hovedtrener Rikard Norling blir værende i jobben.

Her er hele pressmeldingen:

Pressemelding - presisering fra Rolf Barmen, styreleder SK Brann

Med utgangspunkt i presseoppslag etter styremøte fredag og utover kvelden, føler jeg som styreleder i Brann behov for å presisere og gjenta det et samlet styre ble enig om på møte.

Styret har besluttet at det i kommende uke skal gjennomføres en grundig og ryddig evalueringsprosess av sesongen 2014. I evalueringen vil det også bli benyttet ekstern kompetanse for å gi et optimalt evalueringsgrunnlag for styret.

Konklusjonene av denne evalueringen vil danne grunnlaget for en helhetlig tiltaksplan, som skal sikre at Brann raskest mulig kommer tilbake til Tippeligaen.

Styret trakk således ingen konklusjoner på gårsdagens møte og vil avvente evalueringsarbeidet før det utarbeides en helhetlig tiltaksplan. Styret vil bruke nødvendig tid for å sikre kvalitet i prosessen i forhold til både evaluering og tiltaksplan.

I det pågående evalueringsarbeidet har styret tillit til nøkkelpersonene i Brann.

Samtlige sider ved Sportsklubben Brann vil bli debattert med utgangspunkt i den ventende evalueringsrapporten.

Rolf Barmen, styreleder SK Brann