TA’ QALI (aftenposten.no): Joshua King sto frem som spissen Norge har ventet på da han scoret to og la opp til ett i 3-0-seieren over Malta. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier han aldri har sett King så «på» som på de siste samlingene.

Etter kampen forklarte han hva som er grunnen til at han fremstår mer voksen, moden og seriøs enn før.

— Jeg er mer sulten enn noen gang før. Jeg har ikke spilt mye på klubblaget Blackburn, men jeg har følt meg i god form hele tiden. Helt siden første dag av pre-season. Når man da likevel ikke får spille kan man enten begynne å slaske på trening eller man kan gi 100 prosent og stå på. For to år siden hadde jeg nok slasket unna, men ikke nå. Det gjør meg mer sulten og ivrig. Jeg står på på trening. Og endelig løsnet det både for meg og laget. Det er bra, for da kan jeg få bidra med det jeg kan best, sier King til Aftenposten.

Det første rullet han i mål etter fine kombinasjoner med Mats Møller Dæhli. Hans andre, etter pause, headet han lekkert i nettet etter et fint innlegg av Per Ciljan Skjelbred.

Og de gode enkeltmannsprestasjonene fikk også landslagssjefen med seg.

— Vi scoret tre flotte mål og det var gledelig å se at enkeltspillere fikk ut det jeg vet bor i dem, sier Høgmo til Aftenposten.

— Ellers er jeg godt fornøyd med et variert og fint angrepsspill. Vi fikk åpnet opp Malta og kom oss rundt og bak dem. Vi kontrollerte etter hvert kampen. Veldig gledelig, sier Høgmo.

En som gledet var Mats Møller Dæhli. 19-åringen scoret sitt første landslagsmål og løp bort til norskesvingen og feiret som seg hør og bør i en EM-kvalik.

— Jeg hadde bestemt meg for å feire sånn da jeg så de sto der. Og det var så klart veldig stort å få det første målet på landslaget. Jeg og Josh kombinerte fint, han ga meg en fin pasning, og da satte jeg den mellom beina på keeper. Den scoringen var viktig for meg. Det er viktig at jeg begynner å score, sier Møller Dæhli.

Han sier feiringen minner om hans 3-3-mål mot West Bromwich i Premier League i vår.

— Jeg og Josh har snakket mye om hvordan vi skal få det til å fungere sammen. Det har vært litt nesten. Men nå satt det. Vi har den forståelsen som jeg tror kan bli veldig bra, sier Cardiff-spilleren.

GLAD DUO: Joshua King feirer sitt andre mål med Mats Møller Dæhli. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

En som også bidro med målpoeng var Norges kaptein.— Det gjør jeg jo i Bundesliga, så det var på tide jeg gjorde det her også, sier Ciljan Skjelbred til Aftenposten.

— Seieren i dag var utrolig artig. For oss, for fansen, for dere i media. Så kan dere begynne å skrive noe positivt og ikke bare negativt. Det var viktig for oss som gruppe. Håper vi kan gjenskape dette mot Bulgaria på mandag, sier han.