«Moi» og Southampton røk ut av FA-cupen

Tapte på straffer.

Publisert: Publisert:

Mohamed Elyounoussi spilte hele kampen for Southampton da Derby kom på besøk i FA-cupomkamp, men måtte gå skuffet av banen etter at laget hans røk ut i straffesparkkonkurranse. Her er han i duell med Mason Mount. Foto: Nick Potts, PA via AP / NTB scanpix

  • sjur.natvig@ntb.no
Denne artikkelen er over ett år gammel

Southampton med Mohamed Elyounoussi fra start ledet 2-0 et kvarter før slutt, men mistet ledelsen og røk ut av FA-cupen i straffesparkkonkurranse mot Derby.

Nathan Redmond bommet på mål med Southamptons annet straffespark, og det ble avgjørende ettersom alle fem Derby-skyttere fikk ballen i mål. Gjestene vant 5-3 og er klar for neste runde.

«Moi» spilte hele omkampen for Southampton. Han hadde det aller siste forsøket på å få til en avgjørelse i ordinært spill, men hans skudd på overtid i 2. ekstraomgang ble reddet av keepere Kelle Roos.

Kampen var målløs i halvannen omgang, men så lot Southampton til å avgjøre med to raske mål. «Moi» var svært involvert i det første, med gjennombrudd på kanten og et perfekt innlegg. Avslutningen ble reddet på strek, men Stuart Armstrong satte inn returen.

LEST DENNE? Slik ble han Solskjærs høyre hånd: Trente studenter da nordmannen ringte

Martyn Waghorn feirer sitt utligningsmål for Derby i FA-cupomkampen mot Southampton. Gjestene fra mesterskapsserien hentet inn to mål mot slutten og vant til slutt på straffespark. Foto: Nick Potts, PA via AP / NTB scanpix

To minutter senere doblet innbytter Nathan Redmond ledelsen alene med keeper.

Gjestene fra mesterskapsserien ville ikke gi seg, og Harry Wilson skapte ny spenning med scoring på frispark i det 76. minutt. Seks minutter senere utlignet Martyn Waghorn da han fikk gå opp helt umarkert og nikke i mål.

Det ble ingen scoringer i ekstraomgangene, og dermed måtte straffesparkkonkurransen avgjøre hvem som møter Accrington Stanley borte i 4. runde om halvannen uke.

Martyn Waghorn, David Nugent, Mason Mount, Tom Lawrence og Richard Keogh scoret på alle gjestenes straffespark.

Redmonds miss gjorde at det ikke hjalp at James Ward-Prowse, Jannik Vestergaard og Matt Targett fikk ballen i mål for Southampton. Premier League-laget er ute av FA-cupen.

Frank Lampards menn fra mesterskapsserien kan glede seg til mer cupmoro i slutten av måneden.

Samtidig satte kampen ny fart i debatten om bruk av VAR. Det ble koblet inn ved flere situasjoner onsdag, og ikke alltid med korrekt utfall. En Derby-scoring ble tilsynelatende feilaktig annullert etter videogjennomgang i første omgang, mens 1-2-målet fikk stå - selv om flere Derby-spillere var offside og forstyrret keeper.

Publisert: