FORNEBU (Aftenposten.no): To ganger tidligere har Jan Jönsson vært trener til Johan Andersson – først i Landskrona Bois, så da han hentet midtbanespilleren til Stabæk ved seriestart i 2008. Belønningen kom umiddelbart – to mål i hjemmedebuten, og seriegull da sesongen var ferdigspilt.

Statistikksenter Eliteserien:

Skadeutsatt

Anderssons talent har det aldri vært noen tvil om, men 27-åringens karriere har aldri tatt helt av som følge av de mange skadene han har slitt med. Nå er han skadefri, og mot Brann fikk han vist mye av sitt repertoar. Et nydelig gjennombrudd med en avslutning på innsiden av stolpen i førsteomgangen, i tillegg til at han fikk brakt frem det beste i Piotr Leciejewski med en suser i innledningsminuttene.

I andre omgang klarte den anvendelige svensken å gjøre noe som svært få siddiser klarer – å sette en ellevemeter bak Branns polske sisteskanse, noe som gjorde at Andersson kunne gå av banen med hevet hode. Hvor det, og resten av kroppen, vil bli plassert neste år, gjenstå dog å se.

Jönsson-samtaler

Johan Andersson er nemlig en av mange Stabæk-spillere som er på utgående kontrakt, og nå som formen er i anmarsj, begynner også beilerne å trippe.

— Det har vært en del kontakt, men jeg har ikke skrevet under noen ny kontrakt med noen, sier Stabæk-spilleren til Aftenposten.no.

- Fra hvem?

— Det kan jeg ikke si.

- Vålerenga har vært nevnt?

— Jeg har ikke hørt noe fra dem.

- Hva med din gamle læremester Jan Jönsson, har du hørt noe fra ham?

- Vi hadde noen samtaler i sommer, men det foreligger ingen avtale.

Fristet av Rosenborg

27-åringen innrømmer likevel at det kunne friste med en overgang til Rosenborg.

- Det er en bra klubb, og ambisjonene er store i Rosenborg.

— Det viktige for meg er likevel at jeg finner meg en klubb hvor spillet passer meg. Det spiller egentlig ingen rolle hvor det er, men det må være en overgang som føles riktig for meg.

Noen overgang trenger det ikke nødvendigvis ikke å bli, også Stabæk har vært i samtaler med Andersson, men sliter med å kunne inngå avtaler med spillere av Anderssons kaliber med sine utenomsportslige utfordringer. Men det er ikke bare de som har utfordringer – Andersson har selv hatt nok av dem.

- Det er greit at man blir skadet én gang, men jeg har hatt mange av dem etter hvert. Noen av dem har vært helt utrolige, jeg tror det bare er meg som kan få slike , sukker Stabæks måltyv oppgitt.

Trener-skryt

Ennå trener han ikke helt for fullt, men trener Jørgen Lennartsson er sikker på at man bare får se mer av landsmannen utover høsten.

- Han kan trene mer og mer nå, og det betyr at han bare vil bli bedre og bedre. Johan Andersson er en strålende spiller, smiler Stabæk-treneren fornøyd.