Statistikksenter Eliteserien:

Det var etter 41 minutters spill mot Vålerenga situasjonen oppsto. Pape Paté Diouf var på etterskudd, og taklet Harmeet Singh bakfra. Dommer Per Ivar Staberg var raskt oppe med gulkortet.

Etter å ha sett det gule kortet, gikk Diouf bort til Staberg og tråkket han på foten. Det resulterte i at dommeren fisket opp det andre gule kortet, og viste senegaleseren av banen.

— Etter taklingen ville jeg gå bort til dommeren og fortelle ham at det ikke var med vilje. Da jeg skulle gi ham beskjeden, presterte jeg å tråkke ham på foten. Det var ikke noe jeg gjorde med vilje, sier Diouf til Rbnett.

Dagens kamp var spillerens første fra start i eliteserien siden 27. mars. Den gang var det Start som var motstander - og Diouf måtte forlate banen med et tretthetsbrudd i foten.

Forstår rødkortet

Han mener dommeren gjorde en feil da han ga ham marsjordre etter 41 minutter, men har forståelse for at utvisningen kom.

— Dersom han oppfattet det som om jeg gjorde det med vilje, er det røde kortet helt riktig, sier han.

Med én mann mindre kjempet Molde-spillerne hardt resten av kampen. Men de klarte altfor sjeldent å utgjøre en trussel foran motstanderens mål. Dermed gikk de nok en gang poengløse av banen, og overtok kvalikplassen på tabellen fra Hønefoss.

— Det er utrolig tungt. Det er trist å ødelegge for laget, sier Diouf lavmælt i pressesonen.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Målene Molde - VIF 0-1

<b>Molde — Vålerenga: Målet</b>

- Berger plassen

Til tross for den helsvarte sportslige situasjonen, tror senegaleseren at Molde klarer å berge plassen i eliteserien til slutt.

— Vi kommer til å vinne kamper og ta de poengene vi trenger. Jeg frykter ikke at vi kommer til å rykke ned, sier han.

Molde-trener Kjell Jonevret ønsket ikke å kommentere Papes utvisning, før han hadde snakket med spilleren om hva som skjedde. Han konstaterte imidlertid følgende:

- Dette har vært en dårlig sesong for Pape Paté Diouf.

Treneren innser at tabellsituasjonen er kritisk, men understreker at han er rutinert når det kommer til å takle slike situasjoner.

— Jeg har vært med på dette før, og tror jeg er roligere enn hva andre trenere hadde vært, sier han.