Alt om VM får du her:

England hadde kniven på strupen i den siste gruppespillskampen onsdag. De vant 1-0, og er klar for åttedelsfinale mot Tyskland. Nå kommer det frem i den engelske avisen The Guardian at landslagssjef Fabio Capello tøyde strikken og lot spillerne drikke alkohol kvelden før kamp for å roe nervene.

Dermed kopierte han managerlegenden Brian Clough, som ble kjent for å ha skjenket Nottingham Forest-spillerne kvelden før de skulle spille en cupfinale. Og Forest vant...

(Artikkelen fortsetter)

SKJENKET SPILLERNE: Avdøde Brian Clough (Foto: Digitalsport).

Ville tenke nytt

Fabio Capello forklarer at han ville tenke nytt etter to skuffende VM-kamper. Han lot alkoholforbudet fare.

— De fikk lov til å ta seg en øl før kampen, du kan bare spørre dem , sier italieneren til The Guardian.

— Det er sant. Jeg endret på noe og brukte fantasien, fortsetter han.

Om tilbudet om å drikke øl dagen før kamp nå vil fortsette i VM, er usikkert.

- Tilbudet (om å ta seg en øl) var der, men jeg er usikker på om noen benyttet seg av det , sier Frank Lampard.

— Det har vært mye snakk om at det er så kjedelig på hotellet, og en kan jo ikke reise vekk en måned og leve som en munk. Manageren er klar over det. Enkelte ganger får man slike tilbud, og det er opp til hver enkelt om en vil benytte seg av det. Det går fint å ta seg en øl eller to – du trenger ikke ta ti, fortsetter Chelsea-stjernen.

(Artikkelen fortsetter)

ØLTILBUD: Steven Gerrard, Frank Lampard og resten av den engelske troppen fikk tillatelse til å drikke øl før Slovenia-kampen (Foto: Digitalsport).

— Ikke klassisk lederskap

Tilbake til Brian Clough-episoden. Den gang var det ikke bare snakk om én øl, men drikking ut i de sene timer, får å ta vekk presset fra spillerne. Clough var utradisjonell på mange måter, og tidligere har foreleser Murray Steele ved Cranfield School of Management uttalt seg til BBC om managerens metoder:

— Dette er ikke akkurat klassisk lederskap. Spillere gjør det ikke bedre med en hangover, men ved å få spillerne til å tenke på noe annet enn kampen fikk han dem til å slappe av. Og så kalkulerte han med at de var i god nok form til å komme seg.