David Nielsen er ferdig som hovedtrener i Strømsgodset. Det bekreftet klubben på Twitter. Bjørn Petter Ingebretsen overtar ansvaret ut sesongen.

I en pressemelding på klubbens hjemmeside sier sportslig leder i Godset, Jostein Flo, at partene er enige om å avslutte samarbeidet.

— Vi er blitt enige om en løsning som er til det beste for Strømsgodset. Hele klubben ønsker å takke David for den jobben han har gjort her, og ønsker ham lykke til videre, sier Flo, som roser Nielsen for at han tok utfordringen med å forsøke å videreføre Ronny Deilas suksess i klubben.

— Det var tøft av David å overta trenerjobben etter Ronny Deila, der klubben i en lengre periode hadde prestert veldig bra. Dessverre ble det ikke som vi ønsket, sier Flo i en pressemelding.

Nielsen ble hentet fra Nest-Sotra til Godset i november 2013 av Ronny Deila og var assistent i klubben til Deila dro til Celtic sommeren 2014. Da overtok han rollen som hovedtrener.

For variable

— Vi har variert for mye i prestasjonene. Ikke bare fra kamp til kamp, men også underveis i kampene. De tingene jeg ønsker at vi som lag skal identifisere oss med, har jeg ikke klart å få ut så langt i sesongen. Summen av dette gjør at vi er blitt enige om at jeg fratrer som hovedtrener i Strømsgodset, sier David Nielsen selv om avgjørelsen.

Han utdyper hva som ligger bak til danske Extra Bladet:

— Det har vært en prosess over flere uker. De har kommet til meg, jeg har kommet til dem og så har vi hatt noen møter. Jeg er ikke i tvil om at den rette beslutningen er at vi stopper her, sier Nielsen til den danske avisen.

Nielsens siste kamp som trener for Godset var søndagens ydmykende 4-0-tap borte mot Haugesund.

— Når du er trener i fotball, må du svare for resultatene, sa han til Cmore etter kampen.

Takker supporterne

Dansken ser tilbake på perioden i Drammen med stor glede, og trekker fram kvalifiseringskampene til Champions League mot Steaua Bucuresti og fjerdeplassen i eliteserien i fjor som høydepunktene.

— Jeg vil gjerne takke hele Drammen, alle supporterne, og ikke minst alle ansatte i Strømsgodset for en fantastisk tid. Og jeg ønsker klubben hell og lykke i fremtiden. Jeg vil følge kampene fra tribunen med glede, sier den danske treneren.