SKUFFET: Magne Hoseth under kampen mellom hans gamle klubb Stabæk og Viking. SKUFFET: Magne Hoseth under kampen mellom hans gamle klubb Stabæk og Viking. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

«Rart å tenke på at det bare er et drøyt halvår siden Hoseth storspilte for Stabæk»

BLOGG: Lars Tjærnås har valgt ut «skuffelsens ellever» fra vårsesongen i Tippeligaen.

I skyggen av vårens lag er det også et lag med vårens skuffelser. Disse har havnet der av en grunn: Det er et gap mellom de forventningene jeg hadde til dem før sesongen og det de har prestert.

Fotballekspert Lars Tjærnås analyserer.

Spillerne er satt opp i et 4-4-2-system. Keeper: Per Morten Kristiansen, Haugesund

Haugesunds sisteskanse har vært blant ligaens mest stødige over tid. Nå har skader og prestasjoner sendt han på benken.

Back: Stian Ringstad, Lillestrøm

En av de mest ettertraktede backene i et par sesonger. Akkurat nå er han benkevarmer og har heller ikke levert godt nok når han har fått sjansen.

Midtstopper: Fredrik Semb Berge, Molde

Skulle være den siste brikken i puslespillet som skulle gjøre fjorårets mester enda bedre. Er nå et fjerdevalg som stopper hos romsdalingene.

Midtstopper: Vieux Sané, Bodø/Glimt

GUL LEKKASJE: Bodø/Glimt og Vieux Sané har ikke vært solide bakover så langt i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Har ikke vært dårlig, og er attraktiv for flere. Men med hans kvaliteter burde han stått fram og hindret at de gule fortsatt lekker som en sjark med hull. Back: Daniel Gretarsson, Aalesund

Kom med et godt rykte fra Island. Tapte første duell etter 30 sekunder i åpningen på Lerkendal, noe som ga baklengs. Siden har "ingen sett han".

Flanke: Espen Hoff, Start

En av ligaens veteraner og attraksjoner. Nå går bena litt saktere og spillet rundt ham litt raskere. Det er en dårlig kombinasjon.

Sentral midtbane: Magne Hoseth, Viking

Det er rart å tenke på at det bare er et drøyt halvår siden veteranen storspilte på Stabæks midtbane. Nå sliter han ut stolene på benken til Viking.

HAR IKKE IMPONERT: Thomas Kind Bendiksen i aksjon for Molde mot Viking. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sentral midtbane: Thomas Kind Bendiksen, Molde Var "stjerne" i Tromsø og skulle berike Moldes midtbane. Det har han langt fra maktet, og frister tilværelsen mest på sidelinjen.

Flanke: Steinthor Thorsteinsson, Viking

Islendingen var enormt god i Sandnes, og ok for Viking i fjor. I år har han havnet helt i skyggen av andre spillere hos de mørkeblå.

Spiss: Christian Gytkjær, Haugesund

NEDTUR: Det har gått tungt for Christian Gytkjær og Haugesund denne sesongen. Foto: NTB Scanpix/Mats Torbergsen

Dansken sliter kolossalt med å finne tilbake til gammel form. Har en fattig scoring på 12 kamper, og en rekke svake prestasjoner. Spiss: Marvin Ogunjimi, Strømsgodset

Belgieren blir ofte foretrukket foran sterke konkurrenter til spissplassen hos Godset. Så langt gjør han lite for å rettferdiggjøre trenerens valg.