Ikke siden RBK tapte 3-1 borte mot Brann 17. august i fjor har Alexander Lund Hansen stått mellom stengene i en obligatorisk kamp for Rosenborg. Men mot Vuku er han tilbake.

Håper på mye folk

— Jeg skulle helst spilt hele tiden selvsagt, men det blir uansett godt å få en kamp igjen. Selv om det sikkert blir enda artigere for utespillerne, blir det nok god stemning og en skikkelig folkefest. Jeg håper det kommer mye folk i hvert fall, sier han.

Hodeskaden er glemt

«Lunna» står fortsatt med hjelm á la Peter Cech, men hevder at det også er det eneste som henger igjen fra hodeskaden som gjorde at han måtte gi fra seg plassen som RBKs førstekeeper i fjor høst.

— Jeg er 100 prosent. Jeg har ingen plager, og det er heller ingen ekstra mental utfordring lenger. Jeg tenker ikke over det, sier han.

Respekterer valget

André Hansen har brukt innledningen på serien til å befeste posisjonen som RBKs førstevalg mellom stengene. Og med fortsatt patent keeperspill, synes veien frem til spill i eliteserien lang for Lund Hansen i øyeblikket.

— Konkurransen om keeperplassen er ikke hardere enn tidligere sesonger. Det har alltid vært tøff kamp, og det skal det være. Det som er annerledes, er at jeg har spilt flere kamper i de siste sesongene enn jeg gjorde tidligere. At André ble foretrukket må jeg bare respektere. Jeg må bare forsøke å gjøre det best mulig når jeg får sjansen. Utfordringen er at man aldri vet når muligheten dukker opp, så jeg må være på tå hev hele tiden, sier han.

Fremtiden er tema

Lund Hansen er på utgående kontrakt, men forteller at fremtiden allerede har vært et tema med den sportslige ledelsen.

— Det ordner seg vel alltids. Jeg snakker med dem. Men hva vi snakker om, får vi holde internt. Det er uansett ikke kommet noe lenger enn prat, sier han