KRISTIANSAND: Start og Stabæk åpnet jevnt på Sør Arena. Det var svært få sjanser noen veier i de første 20 minuttene, så begynte det å skje noe.

Ole Martin Årst fikk stå helt alene på bakre stolpe etter et innlegg fra Espen Hoff. Headingen fra Starts kaptein ble reddet av Jan Kjell Larsen, men det var et varsko på at noe måtte skje.

Etter en halv time fikk hjemmesupporterne noe å juble for. Petter Bruer Hanssen sendte i vei et noe ufarlig skudd. Den våte ballen ble klarert rett i beina på Espen Hoff som bare kunne trille ballen forbi en utspilt Stabæk-keeper som slengte seg allerede på skuddet til Bruer Hanssen.

— På det tidspunktet trodde jeg fortsatt at vi hadde sjansen til å vinne kampen. Vi gjorde en 1. omgang helt på det jevne, og det kunne like greit vært vi som hadde gått til pause med 1-0 , sier Stabæk-trener Jörgen Lennartsson.

Stabæk tok over

Da våknet kampen mer til liv, men det var Stabæk som skapte sjansene. Pálmi Rafn Pálmason ble lekkert spilt igjennom og prøvde på ett-touch å lobbe ballen over en utrustende Kenneth Høie. Start-keeperen strakk seg så lang han er og fikk avverget.

Dermed kunne Start gå til pause med en 1-0-ledelse, noe som for øvrig ikke skulle vare lenge.

Det var så vidt Sør Arena-publikumet fikk satt seg med en kaffe mellom hendene til å varme seg med, at Pálmason utlignet for gjestene fra Bærum.

Stabæks kameruner Ollé Ollé ble byttet inn ved pause og skapte mye hodebry for Start-forsvaret fra sin venstrekantposisjon.

Drøye ti minutter ut i 2. omgang fikk nettopp Ollé Ollé ballen. Han skar innover i banen og hamret til fra krysset av 16 meteren. Ballen føk forbi en sjanseløs Kenneth Høie som så vidt fikk opp hendene før kanonkula hadde passert ham.

- Jeg vet ikke hva som skjer med oss. Det virker ikke som vi er klare for å gå ut i 2. omgang i det hele tatt, og da blir vi straffet , sier en tydelig skuffet Fredrik Strømstad.

Total kollaps

Bare fire minutter senere var Pálmason på tur inne i feltet igjen. Nok en gang var det kameruneren som kom seg rundt på kanten og fikk slått inn. Ballen gikk bak hele Starts forsvarsfirer og islendingen kunne enkelt bredside inn 3-1-ledelse for gjestene.

- Det var alldeles ikke planen å slippe inn tre mål såpass kjapt i 2. omgang. På eget gress er det altfor tafatt å spille på den måten. De spillerne som kan ikle seg den gule drakta må jeg kunne forvente en bedre innsats av , sier Start-trener Knut Tørum.

Men det Start ga ikke opp av den grunn. Kun to minutter etter at Stabæks tredje scoring for kvelden, reduserte kaptein Ole Martin Årst. Espen Børufsen vant ballen på midtbanen og stormet i angrep. Fra rundt 20 meter fyrte han i vei et skudd som Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen ikke klarte å holde. På returen dukket den gamle Tromsø-spilleren opp og headet Start tilbake i kampen.

Start har kun tatt ett poeng på de siste fire kampene, og det skulle vise seg at det ikke ble poeng i kveld heller. “Elleve mann med bein av stål” hadde akkurat rukket å gå av anlegget før speaker Per Svein Bostrøm måtte i aksjon igjen. Denne gang var det en annen islending, Veigar Páll Gunnarsson som skulle strø salt i såret for sørlendingene.

Bjarni Olafur Eriksson slo inn, nok en gang fra venstre, og Páll Gunnarsson snek seg inn foran Start-forsvaret og lobbet elegant bæringene tilbake i en tomålsledelse.

Flere mål ble det ikke på Sør Arena, men de gjenværende av det rekordlave tilskuerantall fikk se Start-spillerne opptre på en måte som ikke var eliteseriespill verdig.

- Det siste kvarteret så er det noe som skjer som ikke holder hjemme på dette nivået. Det virker ikke som vi har en vilje til å vinne, og da vinner vi ikke heller. Det var altfor dårlig , sier Christer Kleiven.