Det var en gråtkvalt Isabelle Pedersen som møtte pressen etter at hun løp semifinale i 100 m hekk. Pedersen løp inn til tiden 13.20, og kom dermed ikke til finalen.

— I dag er en tung dag, det var veldig vondt å se tabellen og tiden jeg fikk, sier hun.

Hun forteller at det var enormt mye som skulle ha vært så mye bedre, og er knust over at dette ble hennes siste løp før et eventuelt OL-uttak.

— Nå må jeg se om de ønsker å ta meg ut med tanke på at jeg klarte kravet seks ganger i fjor, eller om jeg må se OL hjemmefra, hikster hun.

Pedersen gjorde årsbeste i kvalifiseringen da hun løp inn til 13.07. Det internasjonale OL-kravet er på 13.00, mens det særnorske er på 12.90. — Jeg bare krysser fingrene for at de vil gi meg en måned til med trening, en måned jeg ikke fikk i vinter da jeg var syk, sier hun.

Hun ble nemlig innlagt på sykehus med nyrebekkenbetennelse, og sier selv at hun ikke fikk løpt skikkelig raskt før i månedsskiftet mars/april.

— Dette er jo en del av toppidretten, jeg skal selvsagt prestere uansett, presiserer hun.

Pedersen løp i det andre heatet, og der var det tjuvstart på den spanske løperen, noe som gjorde at de måtte starte på ny.

— Jeg hadde ikke trodd at det skulle påvirke meg så mye, jeg vet bare at jeg hadde en veldig god start på det første forsøket. Det føltes godt da, men jeg vet ikke. Je ger bare enormt skuffet akkurat nå.

Hun sier at hun ikke har følt noe særlig pres, at den eneste hun vil prestere for er seg selv.

— Jeg har drevet med idrett siden jeg var 10 år, og har vært på landslaget siden jeg var 16. Jeg skulle ha klart OL-kravet i 2012, men da slet jeg med foten. Jeg vet at jeg har trent det beste i hele mitt liv nå, og jeg har hatt så utrolig lyst til å oppleve det største som finnes. Å være med i et OL. Nå vet jeg ikke hva som skjer.

En skuffet Pedersen forlot presseområdet gråtende, vel vitende om at det kan ha vært OL-billetten som røk.