Mens trønder-lagkameratene har opplevd mesterliga-eventyr i fleng, har Iversen stått utenfor Europas mest glamorøse fotballturnering siden seieren over Milan i 1996.— Jeg hadde akkurat fylt 20 år, og fikk oppleve en fantastisk kamp med Rosenborg i Milan. Før den kampen hadde jeg allerede signert for Tottenham. Der og da var det utrolig bittert. Jeg husker godt at jeg hadde utrolig lyst til å være med dem til kvartfinalen, sier den hodesterke.

Han må finne seg i å stå utenfor en stund til.

Under formasjonstreningen på Stamford Bridge i går kveld var Iversen på feil lag. Etter hva Aftenposten erfarer, var det uenighet mellom trener Knut Tørum og resten av det sportslige apparatet om hvorvidt 30-åringen skulle starte. Da Tørum kom til gårsdagens "laguttak-møte", foreslo han Iversen eller Didier Konan på høyre flanke. Det var ingen av de andre toppene enige i.

Så i kveld står det mellom Konan og Per Ciljan Skjelbred.

Bitter avskjed

Iversen spilte for Tottenham fra 1996 til 2003 og for Wolverhampton frem til sommeren 2004 . I dag er han tilbake på en engelsk arena igjen - uten at han tenker nevneverdig over det.- Det blir selvfølgelig morsomt å spille Champions League igjen, og å være tilbake i London. Men akkurat nå føler jeg ikke noe ekstra ved det. Kanskje jeg gjør det når kampen begynner, undrer han.Iversens overgang var av den kontroversielle sorten. På midten av 1990-tallet var det ikke spesielt populært at unge, potensielle bærebjelker forlot Lerkendal-brakka.

— Det var for tidlig, og det startet en bølge der storklubbene stakk av med de beste spillerne våre. Vi tapte en hel generasjon - den generasjonen som skulle ha tatt over etter Bent (Skammelsrud), Ørjan (Berg), Roar (Strand) og Erik (Hoftun), var Nils Arne Eggens noenlunde rolige analyse flere år etterpå.

— Jeg angrer ikke, jeg har aldri gjort det. Overhodet ikke. Jeg hadde fine år i Premier League. Heller den enn Champions League. Jeg ville aldri ha byttet, sier hovedpersonen, som må finne seg i å være et usikkert kort i RBKs lagoppstilling.

Ser håp

Han har fått mye kritikk for den dårlige formen han er i. Så sent som i går sa sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen til Aftenposten at Iversen er en type spiller som må lures i form. Gårsdagens laguttak var et nytt eksempel på at spiss-yndlingens posisjon kan være i ferd med å svekkes.

Steffen Iversen vet at Rosenborg står ovenfor en nesten umenneskelig tøff oppgave på Stamford Bridge i kveld. Rosenborgs mesterliga-pulje er full av potensielle stortap.

— Eggen (Nils Arne) sa at "there's hope in a hanging fishing snore". Det mener jeg nå også. Det er alltid håp. Alle kampene i gruppen vår blir tøffe, men vi er ikke sjanseløse på forhånd. Vi må være knallharde defensive, og bruke de eventuelle kontringene vi får, sier han.

Fakta:

STEFFEN IVERSEN

Født: 10. november 1976

12 mesterligakamper/to mål - mot Blackburn (1-4 tap) i desember 1995 og IFK Göteborg (3-2 seier) i september 1996. I årets serie: 19 kamper/10 mål

Tidligere klubber: Astor, Rosenborg, Tottenham, Wolverhampton og Vålerenga.