JERV — KRISTIANSUND 0-1

— Det er synd. Fotballen er tøff noen ganger. Vi er egentlig mye bedre enn dem. I første omgang er det litt hawaii-fotball, men i andre omgang kjører vi over dem og skaper mange sjanser, sier en skuffet Ohi Omoijuanfo etter kampen.

Målet til Karamoko Daouda Bamba etter 21 minutter ble kampens eneste. Det forsterker opprykksmuligheten til Kristiansund som i øyeblikket er på andreplass.

— Vi er ikke noe dårligere enn dem, men de scorer først. Det blir litt sånn første målet vinner, sukker Glenn Andersen, Jerv-kaptein.

Trøbbel sentralt

Kristiansund kom slik Jerv forventet, men ble for sterke likevel. Problemet lå sentralt, ifølge trener Steinar Pedersen.

— De kommer med fysikk og er kompakte bakover. Vi taper litt for mange dueller og andreballer sentralt i banen, som gjør at Kristiansund får løst opp spillet og vi sprekker litt. Det gjør at de får noen sjanser. Slik kommer målet deres også, sier Pedersen, like sindig og behersket som alltid.

Uavhengig av de andre kampene som spilles denne runden vil Jerv ligge på kvalikplass med fem runder igjen. På programmet står Bryne og Brann borte de kommende matchene, før Nest-Sotra, Bærum og Follo er resterende motstandere.

- Skal riste dette av oss

Presset som følger med muligheten til å sikre kvalik preger ikke laget, ifølge dem selv.

— Vi kjenner ikke noe press. Før sesongen dømte alle oss nord og ned. Jeg er ingen spåmann, så jeg vet ikke hvor mange poeng vi trenger. Kanskje kan vi tape de to neste og vinne resten. Vi viser at vi hvert fall ikke står tilbake for Kristiansund, sier Andersen.

— Vi konsentrerer oss om en kamp om gangen, og vi skal angripe kampen mot Bryne på samme måte som vi pleier. Vi må forberede oss godt, dette tapet skal vi riste av oss med en gang, mener Pedersen.

- Jerv havner på kvalik

Kristiansunds kaptein, Espen Næss Lund, har stor tro på at Jerv vil få en av de fire kvalikplassene.

— Det er jeg helt sikker på at de kommer til å gjøre. Jerv er et vanskelig lag å bryte ned, og fremover har de spillere som kan gjøre ting individuelt. Det er et veldig tøft lag å møte, sier Næss Lund, som skal møte Brann i en svært viktig kamp neste runde.

Kristiansund ble av Levermyr-publikummet beskyldt for å spille i overkant kynisk fotball, gjennom å rope på frispark og hale ut tiden. Jerv-spillerne frikjente motstanderen etter kampen.

— Det er frustrerende, men jeg hadde gjort det samme selv om vi ledet. Sånn er det, konstaterer Andersen og får støtte for Omoijuanfo.

— Kristiansund får målet de trenger, og spiller på sine premisser. Sånn er det når du leder. Vi hadde sikkert også spilt kynisk om vi fikk det første målet, sier Jervs toppscorer med elleve mål.