Et klart flertall blant sentrale ledere i norsk idrett ønsker at Norge innen ti år søker om å få arrangere vinter-OL. Det viser en undersøkelse gjort av VG.

Prosessen rundt et OL i Oslo om åtte år ble nylig skrinlagt. Det var ikke nok støtte i folket eller blant politikerne til å ta prosjektet videre.

Men i Idretts-Norge har man til tross for nederlaget, fortsatt lyst til å få til en OL-fest på norsk jord. Rundt 60 prosent av de spurte idrettslederne sier ja på spørsmål om Norge bør søke på nytt innen ti år.

— Dette er høye tall med tanke på at undersøkelsen er tatt opp rett etter den skuffende avgjørelsen sist uke. Men det er naturlig at idretten ønsker å prøve seg igjen. Det er ingen tvil om at idretten tjener på å ha store arrangementer, og OL er toppen av kransekaken, sier førsteamanuensis Dag Vidar Hanstad ved Norges idrettshøgskole til VG.

Av de spurte vil 35 prosent ha Oslo som søkeby også neste gang. Nesten 13 prosent peker på Lillestrøm, mens rundt 6 prosent vil ha Tromsø.

Idrettspresident Børre Rognlien tror det vil ta tid før Norge igjen setter i gang en ny OL-prosess. — Jeg tviler sterkt på at noen ansvarlige i norsk idrett ønsker å trekke i gang et så stort arbeide igjen før det har gått mange år. OL/Paralympics i 2030 er antakelig tidligste mulighet, sier Rognlien. (©NTB)