Det gir sjansen til E-cupspill. For Brann ble det en ny nedtur: To selvmål og 0 poeng.

Med 1-0 over Brann har Odd to matchballer i kampen for å få en plass i E-cup-kvalifiseringen neste sesong: både serien og cupen.

Nytt av året er at tapende cupfinalist ikke får sjansen i E-cup-kvalifiseringen. Skulle Odd tape cupfinalen mot Molde, ryker altså den sjansen. Men med 1-0 over Brann sikret Odd sen den andre inngangsbilletten: en plass blant de tre beste i serien.

Med tre poeng på intime Skagerak Arena sørget «oddrane» for at avstanden ned til Strømsgodset ble på åtte poeng. Dermed kan de se ut som om Godset og Rosenborg må kjempe om bronsen, mens Odd tar sølvet — bare seks år etter at klubben spilte 1. divisjonsfotball.

Ny plan, Fagermo?

Pussig nok kom ikke Odd under 0-1 mot Brann. Laget har nemlig hatt en stygg uvane med å kaldstarte matchene. Hele åtte ganger har motstanderen tatt ledelsen. Riktignok har Odd kommet tilbake i seks av dem og vunnet kampen, men i cupfinalen mot Molde kan det bli tungt å starte med baklengsmål.

Nå var det riktignok ikke Odd som skaffet Odd ledelsen, men Branns Azar Karadas. Men han hadde neppe satt ballen i mål om ikke Bentley hadde presset ham hardt på innlegget fra Jone Samuelsen.

Jone Samuelsen er forøvrig mannen hele Telemark vil ha med på landslaget.

Samulsen har det meste: fart, teknikk, overblikk og et godt skuddben. Noen vil mene at ikke alle på laget til Per-Mathias Høgmo har det. Samuelsen er også flink til å sette fart i riktig retning når han får ballen, nemlig fremover. Banens beste, mente juryen.

Odd-fotballen

Bortekampen mot Odd var neppe den Brann hadde regnet med å vinne i sin kamp for å berge seg unna nedrykk. Laget var da også langt unna, selv om det sto 0-1 helt til det 66. minutt.

Odd dominerte og viste det som etter hvert er blitt kalt Odd-fotball. Full fart fremover med mange spillere når sjansen byr seg. Som oftest går ballen ut på kanten, og så kommer innleggene. Som da Ole Jørgen Halvorsen la inn til Frode Johnsen 21 minutter ut i annen omgang. Johnsen, som ikke har vist samme målteft som forrige sesong - da han scoret 16 - hadde ingen problemer med å score da han på femmeteren var like ensom som på en ubetjent hytte til Turistforeningen.

Halvorsen var også mannen bak det tredje målet. Men burde kanskje ikke ha vært det? Dommer Espen Berntsen dømte straffe da han mente at Daniel Mojson felte Halvorsen. TV-reprisen viste imidlertid at det var Halvorsen som sparket i foten til Mojsov - ikke omvendt. Men TV-reprisen får som kjent dommerne ikke se før de kommer hjem.

Så avsluttet Mojsov kvelden med et selvmål.