Mike Jensen brakk nesen under 16. mai-kampen mot Sandefjord. Mot Stabæk var masken fjernet og bruddet så ikke ut til å hemme dansken. Foto: NTB scanpix

NADDERUD/TRONDHEIM (adressa.no): — Så klart trodde jeg at det fortsatt var mulig å vinne om de ledet 2-0. Vi har så stor tro på det vi har jobbet med i vinter, sier Jensen til adressa.no etter at Rosenborg sikret tre svært viktige poeng på Nadderud.Stabæk åpnet forrykende og bortimot rundspilte Rosenborg de første minuttene. 1-0 kom allerede etter seks minutter, da Adama Diomandé vant duellen med Hólmar Örn Eyjólfsson og kom alene mot keeper André Hansen.

Sjokkåpning

Stabæk økte ledelsen etter et kvarters spill. Diomandé driblet seg forbi Mikael Dorsin, som slet tungt i starten av kampen. Stabæk-spilleren la inn ballen, den gikk via Dorsin og i mål. Dermed en sensasjonell start på toppoppgjøret på Nadderud.

Utover i førsteomgangen kom Rosenborg mer med. Litt billig fikk RBK straffespark etter 39 minutter. Pål André Helland satte ballen sikkert i mål. Bare to minutter etterpå utlignet Alexander Søderlund. Mike Jensen slo ballen inn fra kanten og Søderlund banket den i krysset. En perlescoring som sørget for at lagene gikk til pause med to mål hver.

Et drøyt kvarter ut i andre omgang kom avgjørelsen, da Alexander Søderlund satte inn 3-2. Selv om Pål André Helland ble utvist et drøyt kvarter før slutt, klarte RBK å ta med seg samtlige tre poeng hjem til Trøndelag. Dermed har RBK fått et forsprang på Stabæk med fem poeng.

— Visste vi var bedre

Jensen trekker frem de ekstreme individuelle ferdighetene til Stabæk-spillerne, men poengterer:

— Vi visste at vi var et bedre lag enn dem.

Overfor adressa.no røpet han etter kampen det som inntil nå har vært en godt bevart hemmelighet i RBK-miljøet. Jensen brakk nesen under 16. mai-kampen mot Sandefjord. Nesen ble brukket på plass igjen av legen etter kampen. Under lørdagens trening spilte han periodevis med maske.

- Burde blitt utvist

Mot Stabæk var masken fjernet og bruddet så ikke ut til å hemme dansken, som så langt i sesongen har storspilt for Rosenborg.

Hólmar Örn Eyjólfsson, som tapte duellen mot Diomandé før Stabæks første mål, sier dette om kampen:

— Bortsett fra de seks første minuttene var vi bra. På det første målet skulle jeg ha vært sterkere, men etter det hadde jeg ham (Diomandé) i lomma, smiler han til adressa.no.

Diomandé fikk gult kort etter 43 minutter. Eyjólfsson mener Stabæk-angriperen burde ha blitt utvist.

— Han sparket meg og jeg er hundre prosent sikker på at det burde ha gitt ham rødt kort. Å gi ham gult kort er en vits, mener RBK-stopperen.