Under gårsdagens formasjonstrening spilte Winters på topp med Thorstein Helstad hele treningen. Men etter at økten på Nymarksbanen var over, ble det klart at Winters ikke skal spille mot Fredrikstad likevel.

Skotten sliter med en strekk i låret, og følte seg verre etter trening. Dermed ble skotten hjemme i Bergen sammen med Bakke, lyskeskadde Jaiteh og en syk Dahl.

Ifølge treneren kunne han kanskje ha benyttet seg av en eller flere av disse spillerne, men velger å spare dem for at de skal hvile seg friske.

— Tre gode alternativer

– Filosofien vår er at vi ikke skal presse folk gjennom en kamp for så å stå over mange, sier Mjelde.

Han har med seg tre spissalternativer i tillegg til Helstad til Fredrikstad. Armann Björnsson har vist god form den siste tiden, blant annet med sin scoring for Island i EM-kvalifiseringen, men Mjelde vil ikke røpe om det blir Joakim Sjöhage, Azar Karadas eller Björnsson som starter dagens kamp.

– Det får vi se klokken åtte når kampen starter. Men vi har tre gode alternativer, sier Mjelde.

– Så du vil ikke si om en av disse er nærmere en plass enn andre?

– Nei.

Tynt på midten

Om alternativene er mange på topp, er det tynnere på midten. Med både Jaiteh og Bakke ute, er det klart for Hassan El Fakiris redebut fra start for Brann. Han blir Martin Andresens makker sentralt, men ved skader eller utvisninger er det ingen på benken som kan fylle en sentral midtbanerolle.

Det bekymrer ikke hjelpetrener Espen Steffensen.

– Solli kan fylle den rollen, det har han jo også gjort på landslaget. Vi kan også bruke Guntveit, sier Steffensen.

Fredrikstad har ikke tapt en kamp siden 26. juni, og har en sterk hjemmestatistikk med bare ett tap – mot Stabæk 13. mai. Mjelde tror nøkkelen til å slå høstens formlag ligger i den defensive delen.

– Vi må stå godt defensivt og prøve å få mange brudd. Vi skal prøve å kontre dem litt i senk, sier treneren.

Har resepten klar

I forberedelsene til kampen har laget blant annet sett forrige rundes kamp mellom Stabæk og Fredrikstad der Fredrikstad til tider rundspilte serietreerne og tok sin første borteseier.

– Vi har sett litt på hvor det er mye rom, og skal prøve å utnytte de rommene. Men ellers prøver vi å spille samme fotball uansett hvem vi møter og om det er hjemme- eller bortekamp, sier Mjelde.

Sannsynlig Brann-lag: Håkon Opdal - Cato Guntveit, Olafur Bjarnason, Kristjan Sigurdsson, Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli, Hassan El Fakiri, Martin Andresen, Petter Vaagan Moen, Armann Björnsson, Thorstein Helstad.