Verdenscuplederen i hopp innvilget seg en tur hjem i jula, slik han tradisjonelt gjør, sjøl i en hektisk konkurranseperiode.

Allerede 1. juledag satte Fannemel seg i bilen på veg til Lillehammer, og i går formiddag var han og resten av det norske hoppukelaget og støtteapparat på plass i tyske Oberstdorf.

Den prestisjetunge hoppuka i Tyskland og Østerrike arrangeres for 63. gang og Norge stiller med sju hoppere, ifølge landslagstrener Alexander Stöckl den sterkeste troppen han har tatt med seg i sin regjeringsperiode.

Anders Fannemel tok et par treningsøkter på heimgarden i Hornindal da han var på juleferie. Foto: Einar Fannemel

Det aller største norske håpet er Anders Fannemel, takket være en glimrende start på sesongen.– Jeg må tåle å være en av favorittene i hoppuka. Noe konkret resultatmål har jeg ikke satt meg, annet enn å prestere åtte gode hopp. Det blir vanskelig nok, innrømmer Fannemel som allerede i ettermiddag skal hoppe i bakken han mislykkes i for ett år siden.

– Jeg skal takle bakken i Oberstdorf godt. For i høst var vi der ei uke og trente. Og da kom omslaget for meg og jeg fant ut av mye rent teknisk, sier 23-åringen som koste seg med god mat på heimgarden der familien var samla i jula.

– Det ble pinnekjøtt, hjortepølse og mors heimelaga peppernøtter, innrømmer Anders. Han la også inn et par treningsøkter; styrke, spenst og en joggetur for å holde kroppen på tå hev.

Det trengs som oppladning til hoppuka.

– Jeg er spent foran rennene i Tyskland og Østerrike, men gleder meg også. Jeg bør kunne kjempe om en pallplassering sammenlagt hvis alt klaffer. Jeg tviler på om noen vil skille seg ut i år, slik østerrikeren Diethardt gjorde i fjor. Men Roman Koudelka (Tsjekkia) virker å være veldig sterk, mens Simon Amman (Sveits) har sagt at han har et klart mål om å vinne hoppuka sammenlagt, sier Fannemel. Sjøl slet han i siste verdenscup før jul med 21. og 8. plass i Engelberg, men før de to rennene hadde honndølen denne serien: 4-6-6-2-6-1-2. Han leder verdenscupen to poeng foran Koudelka.