Da Miika Koppinen var ute med suspensjon mot Sandefjord, ble Stevan Bates valgt foran, men byttet ut mot Ciss til pause.

Neste kamp da Koppinen måtte gå av til pause med skade hjemme mot Viking, var det også Ciss som kom inn.

Nå får senegaleseren sin fjerde start i TIL-drakten siden Koppinen er ute med en leggskade. Totalt har han 477 minutter fordelt på åtte kamper.

— Miika er mest sannsynligvis ute og da er det duket for Ciss, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo, og utdyper hvorfor.

LES OGSÅ:

- Mer rutinert

— Ciss blir mer og mer rutinert, og har levert to relativt gode innhopp de siste kampene. Med han, Tom Høgli og Hans Åge Yndestad i forsvaret, har vi en enorm fart, som gjør at vi kan tørre å stå veldig høyt i perioder av kampen, sier Høgmo.

For Høgmo har nå ingen betenkeligheter med å gi den unge senegaleseren sjansen.

— Han hadde et par balltap sist som må lukes bort, men det er jeg ikke engstelig for. Han har både enorm hurtighet og duellstyrke, og det mest som skal til for å lykkes. Han blir tryggere og tryggere, og får kun den nødvendige rutinene gjennom å spille kamper, sier Høgmo, og viser til andre unge spillere som har fått mye tillit.

- Ruben, Remi og Thomas Drage har fått holdt på og prøvd og feilet på dette nivået. Det er absolutt nødvendig for å utvikle talenter, sier Høgmo.

Hvordan ender årets eliteserie? Prøv vår tabellkalkulator her!

Usikker fremtid

Men Ciss er kun på lån ut sesongen.

— Han har allerede vist at han er et talent å regne med, og han kan utvilsomt nå langt, men vi får se etter sesongen hvilke muligheter vi har for å ha han med oss videre, sier TIL-treneren.

- Jeg tror jeg kommer til å få kontrakt. Jeg håper i hvert fall det, sier Ciss selv.

Og Ciss er klar for utfordringen som venter.

— Jeg ønsker å ta vare på muligheten og hjelpe klubben til å ta et nytt steg nærmere medalje og europacupspill, sier Ciss, som ikke legger skjul på at det er noe som frister.

- Jeg ønsker å bli her, og spille i Europa med TIL, sier 21-åringen.

Se høydepunktene fra kampene mellom Start og Tromsø i Kristiansand fra 2006-2009:

Start — Tromsø: 2006-2009