husekleppen
nordkvellegoal

BRANN — STRØMSGODSET 4-3:

BRANN STADION (bt.no): Mange eksperter prøvde å se for seg kampbildet på forhånd. Ingen av dem så for seg dramaet vi fikk i Bergen:

Ett rødt kort, en felling som burde gitt ett til, en straffe som var strengt dømt og en kamp der Brann snudde 0-1 og 1-2 til ledelse 3-2 og seier 4-3.

— Den feiringen var ikke helt planlagt. Jeg var bare så glad! sa Bentley etter den viktige 3-2-scoringen.

Brann-trener Rune Skarsfjord var fornøyd med sin elev:

— Han var bra i dag. Jeg får jo disse spørsmålene 20 ganger hver gang han er god. Han er jo en god spiller, derfor kjøpte vi ham. Han er jo på en måte en rar spiller, vi måtte bli kjent med ham. Han er mye mer komplett nå, enn da han kom. Se på det defensive i dag, utrolig, skryter Skarsfjord.

Han bet seg spesielt merke i skuddfoten til sin beste spiller.

— Se det skuddet han hadde rett etter pause. Ufattelig, keeperen kan jo ikke ha rukket å få opp øynene en gang, smiler Branns trener.

Måkeballer

Alexander Aas gjorde comeback etter skade i seriekampene lagene imellom og hadde Kim Ojo i sin hule hånd i 90 minutter. Også nå har han vært skadet. Denne gangen kom han ikke inn i startoppstillingen, men tok plass på Strømsgodsets benk.

Adam Larsen Kwarasey tok kapteinsbindet i Aas’ fravær. Han gjorde seg umiddelbart upopulær med å be om sidebytte i målvalget. Også Branns kaptein - Per Markus Jonsson - har vært skadet, men han spilte fra start søndag.

For Brann var det de upopulære langballene - gjerne flatterende kalt langpasninger - som skapte de første halvsjansene, men Ojo og Erik Huseklepp var litt for sent ute hver sin gang til at det ble virkelig farlig.

Kampens første sjanse var det Muhamed Keita som hadde. Lars Christoffer Vilsvik sendte en corner inn foran Brann-målet. Lars Sætra stusset videre og Keita hadde det som burde vært en enkel jobb på bakerste stolpe, men han headet i nettveggen, noen cm utenfor.

Branns Tomasz Sokolowski skadet seg i åpningsminuttene og måtte erstattes av Hassan El Fakiri noen sekunder før vi rundet 10 minutter spilt..

Etter en frenetisk åpning fikk Godset mer og mer kontroll over banespillet. De hadde likevel problemer med å komme til mer enn halvgode innleggsmuligheter.

Kovacs - igjen

Scoringen kom ut av ingenting. Zsolt Korcsmar kunne klarert, men prøvde i stedet en pasning langs sidelinjen. Den ble kjapt snappet opp og da innlegget fra Øyvind Storflor kom inn foran mål, var Peter Kovacs på plass og bredsidet inn 0-1, hans annet mål på to kamper mot Brann i år. Første omgang var da halvspilt.

Keita hadde sjansen til å doble ledelsen noen minutter senere, men Piotr Leciejewski klarte å avverge langskuddet med visse vanskeligheter. Anders Konradsen forsøkte seg også, men skuddet fra 18 meter gikk like utenfor stolpen.

Jonsson ruvet

Kovacs, allerede en upopulær mann i Bergen, senket Brann-kaptein Jonsson i en duell noe senere og sørget dermed for enda mer pipekonsert fra Brann-supporterne.

Det neste som kunne minne om en sjanse var det faktisk Brann som sto for. Etter en corner fra Bentley, oppsto det rene flipperspilltendenser foran målet. Ballen landet hos El Fakiri. Han skjøt fra 14 meters hold og Jonsson forsøkte å styre den videre i mål, men Sætra fikk en kroppsdel på ballen og avverget.

Abdisalan Ibrahim fikk et strengt gult kort like før pause, trolig fordi dommer Svein Oddvar Moen glemte å gi Kim André Madsen et soleklart gult kort etter en fordelssituasjon noen minutter tidligere.

Frisparket, som dog var soleklart, ledet til Branns utligning. Bentley slo inn og Markus Jonsson stanget ballen i nettet – hans annet Brann-mål.

På overtid i første omgang deiset Kovacs i bakken på 16-meterstreken, i duell med den atskillig mindre Erdin Demir. Heller ikke det hjalp ungareren på veien mot statue på Torgallmenningen. Dommer Moen reagerte ikke, verken den ene eller andre veien.

Hawaii

De første 15 minuttene i annen omgang bød på stor underholdning - begge veier. Først hadde Brann en corner, der Hassan El Fakiri fikk en god skuddsjanse blokkert, før Godset kontret med Keita og Ibrahim i stor fart, men Amin Askar kom tilbake og fikk avverget.

I den andre enden av banen satte Erik Huseklepp opp Bentley. Han blåste av fra spiss vinkel - like over tverrliggeren.

Mounir Hamoud holdt på å få en sjanse nesten ut av ingenting, men Leciejewski fikk snappet ballen. Polakken måtte igjen i aksjon like etter, da et langskudd fra Storflor tvang ham til å gi corner.

Storflor-perle

Strømsgodset gikk i ledelsen igjen og rundet med det av det frenetiske kvarteret. Et langt innlegg på bakerste stolpe ble med fynd og klem hamret i mål bak Branns polske målvakt. Enkelt, brutalt og godt utført.

Etter en time fikk Ibrahim betale dyrt for det billige første gule kortet. Han klippet ned Hassan El Fakiri og ble sendt i dusjen med to gule kort.

Bentley innser at det røde kortet ga Brann en gyllen mulighet til å nå en ny semifinale.

— Jeg er glad for at vi nådde semifinalen, det røde kortet ga oss en stor fordel som vi utnyttet. Samtidig føler jeg at vi kunne scoret enda flere mål, sier semifinaleklare Bentley.

Godset kunne ha avgjort kampen like etter. Anders Konradsen kom alene med Leciejewski. Polakken kastet seg ned og Konradsen skjøt rett på ham. En merkelig situasjon.

Brann-kaptein og målscorer Markus Jonsson gikk så ut og innbytter Simen Wangberg fikk sin Brann-debut med 25 minutter igjen å spille av ordinær tid. Jonsson haltet og tok seg til den høyre leggen de siste minuttene før byttet. Wangberg ble mottatt med tilropet ”Verdens beste trønder” av Brann-fansen.

Kvelle mot Godset

Fredrik Nordkvelle scoret sitt annet mål på to kamper da han med et vakkert hodestøt headet inn 2-2 etter enda et vakkert innlegg fra Bentley.

Men Godset ga seg - rimeligvis - ikke. Vilsvik hamret løs bare ett minutt senere, men Leciejewski reddet.

Nordkvelle var ikke ferdig med å terrorisere gamle lagkamerater. Han kom alene igjennom like etter og ble sparket ned av Kwarasey. Rødt kort ville enhver utespiller ha fått for den, men Moen nøyde seg med gult. I samme avblåsning kom Ola Kamara inn for en sliten Keita.

Bentley tok også dette frisparket. Også denne gangen ble det mål. Nå hamret han til selv, under muren og i mål. Plutselig var det Brann som ledet 3-2 og ennå gjensto 19 minutter av ordinær tid.

Godset-trener Ronny Deila valgte så å sende Adama Diomande på banen i stedet for Kovacs, en avgjørelse som falt i smak hos hjemmepublikum.

Enorm sjanse

Med ti minutter igjen å spille kom den store sjansen Godset hadde ventet på. Tre spillere skjøt fra kort hold etter en corner, alle skjøt i en kjøttmur av Brann-spillere.

I stedet var det Brann som fikk alle tiders sjanse med fire minutter igjen å spille. Ojo skjøt ballen i armen på Sætra og fikk straffe.

Erik Huseklepp – som ellers hadde en svak kamp – var sikker fra 11 meter og Brann var klar for semifinalen.

Diomande kunne gjort det spennende igjen, men fri fra 16-meteren skjøt han midt i mål og Leciejewski reddet.

Ojo hadde sjansen til å punktere for alvor da han driblet seg fri og vippet ballen over tverrliggeren.

I stedet kunne Diomande redusere til 3-4 i det tredje overtidsminuttet, da han skrenset inn Storflors gode innlegg.