SANDVIKA : Fire vitner tilknyttet Rosenborg er i aksjon i retten fredag. Klubbens advokat, Kristian Nordheim, var vitne nummer tre fra RBK. Og han forklarte og redegjorde for sin rolle i saken.

Nordheim har bistått Rosenborg siden 1995. Han forteller om da han ble kontaktet av Erik Hoftun i forbindelse med at Hoftun fikk en telefon fra Inge André Olsen hvor han informerte om at Vålerenga var enige med Stabæk om en opsjonsavtale på Herman Stengel og en overgang for Veigar Páll Gunnarsson. Hoftun tok kontakt med Nordheim.

— Min første reaksjon på denne avtalen var at dette var bedrageri, forklarte Nordheim.

Hoftun var selv skeptisk da han tok kontakt med Nordheim, og denne holdningen støttet Nordheim Hoftun i.

Da Nordheim fikk spørsmål om hva som gjorde at han mente dte var bedrageri, svarte Nordheim:

- Den tanken om at dette var bedrageri var basert på forståelsen om at dette var en fiktiv konstruksjon. Min oppfatning var at avtaler som tar sikte på å kamuflere noe i en bestemt hensikt, det skal ikke Rosenborg være med på. Og hensikten her, som var basert på samtaler med Hoftun og slik jeg oppfattet han, var at det skulle skjules vederlag for Nancy, forklarte Nordheim seg.

Nordheim kunne i retten ikke huske å ha fått opplyst om Stabæks videresalgsklausul før han snakket med Erik Hoftun, men han sa at det måtte han ha fått ettersom han sa det han sa i samtale med Hoftun og de tankene han gjorde seg om det Stabæk var enige med VIF om.